Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tre veckor på viktklinik - fullträff för Berit

Att ändra dina kostvanor och gå ner i vikt kan kännas som ett omöjligt mål att uppnå. För Berit Eriksson, 51, kändes ett hälsosammare liv långt borta innan hon besökte Viktkliniken. Tre månader senare var hon 24,7 kilo lättare. Nu berättar hon om sin viktresa. "Jag kan verkligen rekommendera Viktkliniken till alla som behöver en livsstilsförändring", säger Berit Eriksson.

Ekvationen “öka förbränningen och minska kaloriintaget” kan verka enkel, men är desto svårare att leva upp till i praktiken. Det vet Berit Eriksson, 51 år från Sundsvall, som i juli 2019 anlände till Viktkliniken i Föllinge, Jämtland med viljan och målet att förändra sitt liv. Efter tre veckor på kliniken och fortsatt arbete hemifrån var hon tre månader senare hela 24,7 kilo lättare.

– Jag hade besvärats av övervikt i nästan hela mitt vuxna liv. Måendet var på botten och jag medicinerades för högt blodtryck. När jag såg en annons om en nyöppnad klinik som hjälper folk att gå ned i vikt och drivs av före detta Biggest Loser-deltagare beslutade jag att ta hjälp, säger Berit.

Personligt anpassat program

Väl på plats på Viktkliniken fick hon en läkarundersökning och en personlig viktcoach som lade upp ett personanpassat program efter vad Berit ville få ut av sin viktresa.

– Hälsoundersökningen visade att jag hade dåliga värden, så jag fick en individuell kost- och träningsplan för att förbättra dem. Planen kändes genomförbar, vilket gjorde att jag kände förtroende och motivation direkt. Dietisten hade jättebra föreläsningar flera gånger i veckan om hur vi skulle tänka kring mat och vad den innehåller – på riktigt. Till exempel varför jag ska äta proteiner och vad de gör för min kropp.

Berits livsstilsförändring ledde till en viktminskning på 24,7 kilo. 
Berits livsstilsförändring ledde till en viktminskning på 24,7 kilo. 

Bara en och en halv vecka senare kunde Berit halvera medicindosen för sitt höga blodtryck. Efter två månader kunde hon sluta medicinera helt – och frihetskänslan var ett faktum. 

“Gick aldrig hungrig”

För att göra en hållbar livsstilsförändring krävs hårt arbete och ett långsiktigt tankesätt. Det och mycket mer lärde sig Berit under sina tre månader på Viktkliniken. 

– Jag hade väldigt lite erfarenhet av träning men kom snabbt in i det på plats. Jag fastnade för att passen var så varierade; promenader varvades med simning i simhallen och fyspass i gymmet varvades med gruppträning i gymnastiksalen.

Maten lagade deltagarna själva i ett utbildningskök med massor av tillagningsstationer där alla kunde laga mat samtidigt.

– Antingen var viktcoachen med och hjälpte till med tips och idéer, annars var dietisten på plats med kunskap och bra recept. Jag gick aldrig hungrig under min vistelse på kliniken – något jag annars gjort på så gott som varje diet jag följt, säger Berit.

Mår bättre än någonsin

Eftersom dagarna under Berits vistelse var fullspäckade från sju på morgonen till åtta på kvällen var det egna rummet uppskattat, berättar hon.

– Att ha ett privat, låsbart rum som bara var mitt med egen dusch och toalett upplevde jag som något väldigt positivt. Det var skönt att ha möjlighet att dra sig undan efter en dag fylld med svett, kämparglöd och många nya lärdomar.

Ett halvår har gått sedan Berits vistelse på Viktkliniken. I dag mår hon bättre än någonsin.

– Nu, ett halvår senare, är jag viktstabil. Jag lever ett helt annat liv än vad jag gjorde förr, känner mig pigg och fräsch och vaknar utsövd på morgonen. Jag kan verkligen rekommendera Viktkliniken i Jämtland till alla som behöver en livsstilsförändring. 

Vill du också förändra ditt liv till det bättre och bli mer hälsosam i en trygg och professionell miljö? Börja din väg till ett lättare liv här. Ring och tala med en av våra erfarna viktcoacher för att få veta vad Viktkliniken kan göra för dig, telefon 0645-51000

www.viktklinik.se/