Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tre nya bostadsområden att ha koll på

Att det byggs på alla håll och kanter i Göteborg kan inte ha gått någon förbi. Vi har valt ut några områden du bör ha koll på just nu.

Under de kommande tio åren ska Göteborg få 53 000 nya bostäder. Det visar Fastighetskontorets prognos för bostadsbyggandet 2017–2026. Även om prognosen innehåller vissa osäkerhetsfaktorer, som konjunktur och kapacitet, kommer Göteborg utan tvekan att få betydligt många fler bostäder. Vi frågade Fastighetsbyråns mäklare om vilka områden vi bör ha koll på just nu.

Kålltorp

Göteborgs kommun letar över hela stan efter platser att bygga på. Sedan en tid tillbaka står det klart att det kommer poppa upp en rad nya bostäder på och omkring platsen för gamla Kålltorps sjukhem. Robert Laigar är mäklare på Fastighetsbyrån och han menar att det är ovanligt att detta är en ovanlig möjlighet.

– Det finns en stor efterfrågan på centrala bostäder, och Kålltorp är ett område som är bra att bygga i eftersom infrastrukturen i princip redan är klar vad gäller vägar och kollektivtrafik. Av den anledningen är det en stor fördel att bygga i centrumnära områden, samtidigt är det väldigt ovanligt med nyproduktion i Kålltorp, så detta är en unik möjlighet, säger han.

Projektet i Kålltorp är ännu i sin linda och bostäderna har inte börjat ritas. Robert Laigar tror dock att det kan komma att bli ungefär 68 stycken på platsen för det gamla sjukhemmet, men att det sammanlagt kommer att byggas flera hundra bostäder i närområdet. Säljstart är beräknad under andra eller tredje kvartalet 2018. Bostäderna kommer att säljas på ritning och inflyttning uppskattas ske i slutet av 2019 och början av 2020.

– Det som är speciellt med Kålltorp är att man har både stad och natur, det är ett fantastiskt ställe att bo på, säger Robert Laigar.

Flatås Alléer

På Nymilsgatan pågår ett projekt som går under namnet Flatås Alléer och är en del av den jubileumssatsning som görs inför Göteborgs stads 400-årsjubileum 2021.

Fördelat på tre byggnader erbjuds nyproducerade bostäder i olika storlekar och planlösningar. Storleken på lägenheterna sträcker sig från den minsta ettan på cirka 33 kvadratmeter till den största fyran på närmare 100 kvadratmeter. Det har också funnits ett fokus på hållbarhet genom hela byggprocessen, något som kommer märkas i både material och energisparande lösningar.

– Det har funnits ett krav från kommunens sida om att ha ett miljötänk genom hela projektet. Därför är det här området också byggt med en tydlig miljöprofil, säger Sebastian Stafnergård, ansvarig mäklare för projektet på Fastighetsbyrån.

Han menar att Flatås Alléer också är nästa steg i att centrumkärnan i staden växer och att området bara kommer att få ett bättre läge med tiden.

– Redan idag är det ett väldigt fördelaktigt läge med tio minuter med spårvagn från Linnéplatsen, och i andra änden har man Frölunda torg och havet, säger han.     

Enligt den gällande tidsplanen förväntas byggstart ske hösten 2017 med beräknad inflytt hösten 2019. Fastighetsbyrån har redan sålt nära hälften av sammanlagt 154 lägenheter i Flatås Alléer och just nu påbörjas försäljning för resterande lägenheter.

Surte

Just nu pågår slutspurten på försäljningen av det nya “Tornet i Surte”. Här har man möjlighet att flytta in i det som är tänkt att bli Surtes nya landmärke. Projektet är ett elvavåningshus med 20 stycken trerums lägenheter om cirka 74 kvadratmeter och även denna byggnad har byggts med en stor miljöhänsyn. Patrik Andersson är mäklare på Fastighetsbyrån och han menar att detta är en unik möjlighet att bo med den bästa utsikten i Ale.

– Tornet i Surte är Ales högsta hus med balkonger i sydvästläge. De flesta lägenheter kommer att ha en strålande vidsträckt utsikt över älven med närhet till kommunikation. Det tar bara cirka tio minuter in till centrala göteborg med pendeltåget, säger han.

Inflyttning beräknas till under första kvartalet 2018. 

Fler projekt på gång:
En glimt av Nya Gårdsten. Läs mer här.
Nya Hovås  – ett modernt boende vid havet. Läs mer här.