Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tre döda i våldsam frontalkrock

Tre personer omkom i den svåra bilolyckan utanför Kinna på tisdagskvällen. Samtliga var hemmahörande i området.

En 44-årig tvåbarnsfar, en 62-årig man och hans 82-åriga mor miste livet i den tragiska trafikolyckan sydväst om Borås i går kväll. Samtliga kom från trakten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

62-åringens hustru är dessutom svårt skadad och vårdas på Sahlgrenska i Göteborg. Sjukhusets pressjour meddelar vid 15-tiden på onsdagen att hennes tillstånd är allvarligt men stabilt.

Bred väg

Den kraftiga frontalkrocken inträffade strax efter klockan 18 i går på riksväg 41 vid Berghem, fyra mil sydväst om Borås.

I den ena bilen färdades en 62-årig man och hans hustru tillsammans med mannens 82-åriga mamma. Mannen och mamman avled och hustrun vårdas nu på Sahlgrenska sjukhuset med svåra skador.

I den andra bilen åkte en ensam förare, en 44-årig man, som också avled.

– Alla fyra är hemmahörande i området, säger polisens presstalesman Ulf Edberg.

Vägen vid olycksplatsen är tvåfilig och relativt bred, den högsta tillåtna hastigheten på vägen är 70 kilometer i timmen. Enligt vittnesuppgifter fanns inga bromsspår. Bilarna som var inblandade i olyckan var en Volvo och en BMW, inte mer än några år gamla.

– Det hände på en raksträcka. Vi vet i nuläget inte vad som har hänt utan får jobba vidare med detta ett tag och höra eventuella vittnen, säger Bengt-Erik Johansson, inre befäl vid Boråspolisen.

Fordonen i beslag

Fem ambulanser, ambulanshelikopter, polishelikopter och två polispatruller skickades till platsen. Räddningstjänsten jobbade i flera timmar innan arbetet var klart. Strax före midnatt meddelade polisen att tre av de fyra inblandade personerna hade omkommit.

De anhöriga har underrättats.

Båda bilarna har tagits i beslag och polisen ska göra en teknisk undersökning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.