Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tracy kastade långt i Spanien

Tracy Andersson har börjat säsongen på ett alldeles utmärkt sätt.

Ullevitjejen Tracy Andersson förbättrade sitt knappt årsgamla svenska rekord när hon kastade 70,82 meter i släggtävlingen vid European Cup Winter Throw i spanska Castellón. Ett resultat som räckte till en fjärdeplats, bara 116 cm bakom OS-åttan Zalina Marghieva som vann. Tvåa kom OS-ettan Tatiana Lysenko och trea Kathrin Klaas, femma i London-OS.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var väldigt retfullt för det var bara några centimeter från tredjeplatsen, säger Tracy Andersson till GP.

European Cup Winter Throw anordnas varje år i södra Europa. Det är ett slags vintermästerskap för kastgrenar eftersom långa kastare (slägga, spjut med mera) inte kan utöva sina sporter inomhus. Alla deltagare håller hög klass.

– De flesta OS-finalisterna var med här, fortsätter Tracy Andersson.

Tracy är inte förvånad över att hon kastat så långt, för det har gått riktigt bra på träningarna trots att hon har helt andra förutsättningar än många andra kastare.

– Flera är på läger hela vintern men jag måste jobba tio timmar i veckan för att få det att gå runt. Jag har stått ute i Göteborg och kastat hela vintern. Men i april ska jag på läger och jag hoppas att jag ska kunna fortsätta på denna nivån jag är på nu, avslutar Tracy Andersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.