Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tommy Nilsson byter inte namn till Black

Det så kallade namnbytet är ett pr-samarbete med chokladjätten.

På måndagen lanserades nyheten att artisten Tommy Nilsson bytt namn till Black. I dag tisdag är det annat ljud i skällan: Det handlar om en pr-kupp för Marabou.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag är 52 år, och ska släppa en platta – vad fan ska jag göra? säger Tommy ”Black” Nilsson till Aftonbladet.

I måndags uppgav Nilsson att hans hemsida bytt namn till blacktheartist.se. Han skrev då i ett pressmeddelande att "Det har varit otaliga ballader genom åren. Jag är ballad-Tommy med hela svenska folket. Ända sedan Easy Action har jag längtat tillbaka till att göra lite tuffare grejer. När jag nu släpper mitt nya mörka album vill jag markera det med ett nytt namn. Därför döper jag om mig till Black. Black är mer än ett namn. Det är ett state of mind. Lite tuffare. Lite mörkare. Lite hårdare"..

I dag har hemsidan ett nytt inslag: en video där han gör reklam för choklad.

"I dag var det meningen att jag skulle göra mitt första framträdande som black. Men jag tänker inte göra det. Jag heter Tommy Nilsson. Och förresten, det finns bara en Black", skriver han.

Tommy Nilsson började sin karriär som sångare i hårdrocksbanden Horizont och Easy Action. Efter det har han gjort sig känd för hitlåtar som Dina färger var blå och Öppna din dörr.

Redan i måndags fanns en misstanke om att Tommy Nilsson bluffade svenska folket. Aftonbladet noterade då att Nilsson är hårdhjärtad AIK:are och att det just nu pågår en kampanj kallad "Paint it black" för att locka folk till premiären på Friends Arena mot Syrianska.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.