Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vapnen på bilden är inte de som nämns i artikeln.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tog med sig automatkarbin till skjutbana

En man som besökte skjutbanan hade med sig en automatkarbin som han ville provskjuta. Men mannen avvisades. Polisen har nu beslagtagit vapnet.

Det var i somras som Bredareds sportskytteklubb i Borås fick besök av en person som ville provskjuta sina vapen, skriver Borås Tidning. Men det var inte ett hagelgevär eller en älgstudsare som besökaren hade med sig. I stället var det en pistol och en automatkarbin som mannen vill använda.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- De som arbetade förklarade att han inte var välkommen och personen avvisades från platsen. Det är inte så vanligt att man har med sig ett automatvapen till en skytteförening. Det gjorde att man reagerade. Dessutom kände man inte igen honom, säger Jan-Olof Bothin, biträdande utredningschef vid polisen i Borås till Borås Tidning.

Polisen kontaktades som förhörde mannen och gjorde en husrannsakan. Jan-Olof Bothin uppger till Borås Tidning att mannen hade licens för vapnen i ett annat land och trodde att den gällde även i Sverige.

Förundersökningen om olaga vapeninnehav lades ned eftersom innehavaren inte kände till att han behövde licens också i Sverige.

Det omhändertagna vapnet förvaras i Göteborg och är enligt utredningschefen sannolikt kvar där.

- Jag skulle tro det om han inte har tagit med sig dem tillbaka till sitt hemland.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.