Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Surfplattan är inte bara populär på spårvagnen.

Toan populär plats för nätsurfare

Behoven som ska uträttas på toaletten blir allt fler. Var femte dansk man använder dasset för att ge sig ut i cyberrymden med sin mobiltelefon.

Många danskar utnyttjar långa tågresor och tråkiga väntetider till att slita fram mobilen och surfa på nätet. Men den nya trenden är att mobilen åker upp ur fickan under toalettbesöket, visar en ny undersökning från Telia i Danmark.
– Det här ligger helt i linje med att mobilen blivit ett kraftfullare verktyg. Mejl, nyheter och andra tjänster vill kunderna kunna använda jämt. Dessa har ingen ensam koppling till skrivbordet utan kan ske precis överallt, säger Oskar Juhlin, docent i informationsteknologi vid Göteborgs universitet.

Det är framförallt männen som fått en ny favoritplats för sina surfvanor. Var femte man besöker internet på toan – men knappt var tionde kvinna gör det.
– Toaletten verkar inte ha samma betydelse för kvinnor och män. Kvinnorna vill kanske bara få toalettbesöket överstökat medan männen i högre grad ser toaletten som en liten fristad där man kan få sig en liten paus, säger Rune Myrthue, marknadschef för Telias mobila tjänster, i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.