Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tid att äta ute varje dag

Nu vill vi äta ute. I trädgården, på balkongen eller kanske under utflykten till parken. Och en måltid är inte bara mat. Här är möblerna, grillarna, sittkuddarna och allt det andra som gör upplevelsen av uteätandet komplett.

För ett drygt decennium sedan talade alla om att gränsen mellan offentlig miljö och hemmiljö höll på att suddas ut. Vi som rapporterade från möbelmässor kikade mest på möbler för offentlig miljö - och tyckte det kändes nytt och lite spännande.

Ute blir inne

I dag är det ingen som ens höjer på ögonbrynet över en så kallad kontorsstol i ett vardagsrum. I stället pratar alla om att gränsen mellan ute och inne håller på att suddas ut. Vi vill ha möbler som kan bäras ut när vädret tillåter. Och som kan stå kvar ute när vi vill gå in.

Detaljerna gör det

Flera nydanande arkitekter ritar hus som kan "växa" under sommarhalvåret, när även vårt nordliga klimat tillåter mer uteliv. Kanske ett sommarkök där man kan laga maten utomhus under sommarhalvåret? Eller en skjutvägg som gör vardagsrummet dubbelt så stort ljumma sommarkvällar.

Även om man bor i ett alldeles vanligt radhus, eller i en lägenhet i stan, är det lika härligt att äta ute på balkongen eller terrassen. Och - som det brukar heta - det är detaljerna som gör helhetsupplevelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.