Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

The skeleton twins

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Drama

Drama

The skeleton twins

Regi: Craig Johnson, USA 2014 (93 min)

Maggie får ett telefonsamtal från ett sjukhus i Kalifornien i samma stund som hon är på väg att svälja en dödlig dos tabletter. Hennes tvillingbror Milo – som hon inte haft kontakt med på tio år – har även han försökt ta livet av sig och ligger nu inlagd med bandagerade handleder. Maggie plockar upp Milo (som kallar sig själv ”en tragisk bögkliché”) och låter honom bo hemma hos henne och maken Lance hemma i New York för att vila upp sig.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Både Maggie och Milo är rätt så trasiga typer, hon en otillfredställd tandhygienist som inte kan sluta vara otrogen och Milo en misslyckad skådespelare som försörjt sig på att servera på diverse Los Angeles-krogar. Upplagt för skrattfest? Ja, faktiskt. Men med en fin balans mellan komik och ett vemodigt, melankoliskt stråk.

Efter sju gemensamma säsonger i Saturday Night Live har Kristen Wiig och Bill Hader haft tid att bygga upp samspelet, något som verkligen betalat sig i kemin dem emellan som två vilsna syskon i känslomässig obalans men med band starkare än i någon kärleksrelation. Och Luke Wilson har nog inte varit bättre än i rollen som den välmenande Lance.