Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tennisklubb med fyra banor får pengar för två

Kommunen ger tennisklubben pengar till två banor. Problemet är att hallen består av fyra.
Mölndals tennishall byggdes för 18 år sen. Med tiden har underlaget på de fyra banorna slitits och bytts ut där nötningen varit som störst. Nu konstaterar Mölndals tennisklubb (MTK) att golvet inte längre går att laga. Det måste bytas ut.
- Faktum är att hela byggnaden är ett problem, den behöver underhållas och det kostar mycket pengar, säger klubbens ordförande Berith Fall.
Men MTK har fått gehör. Från Riksidrottsförbundet har klubben fått 164 000 kronor, men den stora summan har diskuterats fram i kommunstyrelsens arbetsutskott.
- Vi är beredda att ge klubben ett ränte- och amorteringsfritt lån på sammanlagt 500 000 kronor. Det tycker jag är en schysst deal, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Bergfelt (m).
MTK hade sökt nära 800 000 kronor från Mölndals stad, men ordförande Fall är ändå försiktigt positiv till den halva miljonen.
- Om vi inte fått något hade det bara varit att packa ihop. Det är inte hela beloppet, men det räcker i alla fall till nytt underlag på två banor, kanske till och med tre, säger hon.
För att råda bot på en ansträngd ekonomi har den nya styrelsen letat i alla vinklar och vrår efter sätt att minska sina omkostnader.
Berith Fall påpekar att klubben sett över organisationen för att hitta fler sponsorer, nya medlemmar och få uthyrt hallen till fullo. När den förre verksamhetschefen slutade delades hans jobb upp mellan styrelsemedlemmarna. Allt för att få in mer pengar till kommande utgifter.
För när väl underlaget är bytt, finns ett 18 år gammalt tak att ta hand om. Det beräknas hålla ytterligare ett par år och kostnaderna för renovering är stora.
- Behöver taket bytas tidigare, då vet jag inte hur det ska gå, säger Fall.
Mölndals tennisklubb byggde och äger tennishallen, men marken mellan Rävekärr och E 6 arrenderas av kommunen. För närvarande består klubben av 420 medlemmar, varav knappt hälften är ungdomar.
- Men vi är tjuriga och har vi orkat hålla på i 18 år ska vi nog klara av att fortsätta också, säger Berith Fall.