Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Teamwork ger mer kvalificerad hemsjukvård för Partilles invånare

Om du skulle bli sjuk under en längre tid kan du bli inskriven i hemsjukvården och få sjukvård i hemmet. Bor du i Partille kommun får du hjälp av teamet inom hemsjukvården som består av både sjuksköterskor, fysio- och arbetsterapeuter, något som gynnar både patient och personal.

Hemsjukvård är ett alternativ för dig som har ett omfattande vårdbehov under en längre tid, till exempel i livets slutskede eller om du inte kan ta dig till sjukvården.

– Genom hemsjukvården kan vi ge invånarna kvalificerad vård i hemmet. Det kan gälla medicinska insatser av sjuksköterska och rehabiliteringsinsatser av arbetsterapeut och fysioterapeut. Det ger en ökad trygghet att få vara hemma när man blir sjuk och vi märker ett ökat önskemål om att få bo kvar hemma så länge som möjligt, säger Ingrid Olausson, enhetschef för sjuksköterskorna.

Genom att samordna sjuksköterskor och rehabpersonal i team inom hemsjukvården skapas bättre förutsättningar att driva kvalificerad hemsjukvård.

– Att arbeta i team ger oss möjlighet att sätta patienten i centrum på ett annat sätt än tidigare, att se till att individen får rätt insatser efter sina behov, säger Susanne Vallgren, enhetschef för rehab.

Professionerna samarbetar till exempel kring smärtlindring, där ett träningsprogram ibland kan ge större effekt än en ökad dos av läkemedel. Det ökade samarbetet har gett synliga resultat, bland annat i form av högt medarbetarengagemang i den senaste medarbetarenkäten.

– Arbetssättet ställer höga krav på vår personal. De får en ökad kunskap om den enskilde och det uppskattas av patienterna och deras anhöriga, säger Ardita Dreshaj, enhetschef för sjuksköterskorna.