Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tappade container på E6:an

Först tappade lastbilen en container mitt på motorvägen. Sedan började den plötsligt backa för att plocka upp containern.

Händelsen utspelade sig vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen på E6:an i höjd med Ikea i Kållered. Sandra Fransson kom körande på motorvägen strax efter att containern ramlat av lastbilen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Jag såg att några bilar tänt sina varningsblinkers och då saktade jag in. Då såg jag först hur lastbilen står stilla cirka 50 meter framför containern, och att den sedan börjar backa bakåt. Jag blev chockad och tänkte "det här är inte OK". Sedan ringde jag polisen, säger vittnet Sandra Fransson.

Sandra Fransson berättar att det rörde sig om en sopcontainer och den låg upp och ned i omkörningsfilen.

- Det var inte jättemycket trafik just då, och som tur var såg alla vad som var på gång och saktade in utan att det hände någonting.

Enligt polisens presstalesman Stefan Gustafsson hade lastbilens förare själv lyckats lyfta upp containern på lastbilen när polisen kort därefter anlände till platsen. Efter 20 minuter var det hela över och lastbilen borta från platsen. Med den upplockade containern.

- Det här kunde förstås gått mycket värre, han kunde ju till exempel ha tappat containern på en bil, säger Stefan Gustafsson.

Polisen ska nu utreda om det kan röra sig om vårdslöshet i trafik, eller om det hela berodde på ett fel som inte lastbilens förare kan anses skyldig till.