Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tankbilsföraren avliden

Den person som körde tankbilen som exploderade och brann på E6 i morse har hittats död. Branden är nu släckt, men efterarbetet väntas ta lång tid.

Larmet kom strax efter klockan sju. SOS Alarm fick då uppgifter om att en explosion på E6 i höjd med Kareby, norr om Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På grund av den extrema hettan har räddningstjänsten under morgonen haft stora problem med att ta sig fram till den brinnande tankbilen. Det första släckningsförsöket var nära att lyckas, men brist på vatten och skum gjorde att elden åter flammade upp med full styrka.

Nytt släckningsförsök

- Vi lyckades nästan få stopp på elden första gången, men det blir så oerhört hett i stålkonstruktionen att vi inte nådde ända fram, säger Hans Trengereid på räddningstjänsten.

Vid 11-tiden uppgav Räddningstjänsten att branden är släckt.

Lastbilens förare uppges vara förd till sjukhus. Läget för tankbilens förare var länge okänt, men på eftermiddagen bekräftade polisen på sin hemsida att föraren är avliden. Personens anhöriga är underrättade.

Asfalten smälte

Efterarbetet pågår för fullt, och E6 kommer att vara avstängd i båda riktningar minst fram till torsdagsmorgonen.

– Värmeutvecklingen har varit enorm, så vägbanan är skadad. Och det är ju en otroligt trafikerad väg så det blir stora störningar, säger Noel Cornér, informationschef på Kungälvs Kommun.

Detta bekräftas av Trafikverket, och polisen skriver på sin hemsida att hettan har fått asfalten på vägen att smälta.

– Vi får nog räkna med att lägga ny asfalt och beläggning. Tidsåtgången är omöjlig att säga just nu, säger Thomas Magnusson, trafikledare på Trafikverket.

"Helt sjukt att stå här"

Anna Svensson, som hamnade alldeles i närheten av olyckan ringde i morse till GP och berättade vad hon såg.

- Det är helt sjukt att stå här. Tjock svart rök väller upp och det brinner fortfarande mycket. Hela vägbanan i båda riktningarna... den ser inte fräsch ut, sa hon.

Hon tvingades att avsluta samtalet när hon och hennes man ombads flytta sig från platsen.

- Det verkar som att vinden vänder så vi måste ge oss av härifrån, sa hon.

Det är fortfarande inte känt exakt vilket brandfarligt ämne som fanns i tankbilen, men det finns uppgifter om att det kan ha varit både diesel och bensin.

Förseningar i kollektivtrafiken

Västtrafik skriver på sin hemsida att flera av deras fordon fastnat i köer. En mängd förseningar är att vänta och de kollektivtrafikresenärer som har möjlighet uppmanas att välja tåget mellan Göteborg och Stenungsund.