Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Caroline Szyber. Arkivbild från 2012.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Szyber (KD) ber om ursäkt efter bröllopsresa

Kristdemokraternas riksdagsledamot Caroline Szyber ber om ursäkt efter att ha begärt ersättning för en helgresa till ett bröllop Hon har betalat tillbaka en del av beloppet och säger sig ha arbetat under resan.

Aftonbladet har avslöjat hur Szyber sommaren 2015 fick ersättning för tågbiljetter till Lysekil, taxiresa, tre nätter på hotell, bilresa tillbaka till Stockholm, samt traktamente från riksdagen för de tre dagarna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I Lysekil besökte hon och hennes sambo ett bröllop som hölls på hotellet i fråga. Efter avslöjandet medger Szyber för Ekot i Sveriges Radio att hon har gjort fel.

"Jag har aldrig haft för avsikt att lura någon eller att sko mig på skattebetalarnas bekostnad, men mitt agerande har varit slarvigt och ogenomtänkt. Jag vill ödmjukt be om förlåtelse och understryka att de fel och misstag jag begått aldrig kommer att upprepas", skriver hon i ett uttalande enligt Ekot.

I samband med Aftonbladets avslöjande, tre år efter resan, har Caroline Szyber betalat tillbaka sambons hotellkostnad, 800 kronor av de totalt 3 200. Hon säger till tidningen att hon i Lysekil närvarade vid ett medborgarmöte om en omdiskuterad byggnation, samt studerat situationen för vatten- och avloppsfrågor i området. Aftonbladet skriver att man har ställt frågor om vilka hon träffat, men inte fått något svar.

Aftonbladet avslöjade inför valet hur Szyber åkt på flera jobbresor utan att göra avdrag för familjemedlemmar som följt med. Efter det uttalade KD ett fortsatt förtroende för henne.