Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Syrien - regimen lovar stoppa våldet

Syrien går med på förslagen i Arabförbundets vägkarta som syftar till att stoppa det åtta månader långa våldet mot demonstranter.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

-Den syriska delegationen har accepterat Arabförbundets plan utan reservationer och i dess helhet, sade en icke namngiven tjänsteman vid förbundet.

Enligt planen ska regimen omedelbart upphöra med attackerna mot demonstranter, dra tillbaka alla stridsvagnar från landets gator och inleda en dialog med oppositionen.

Förbundet sammanträder för närvarande i Egyptens huvudstad Kairo.

Desertörer har dödat 15 personer ur säkerhetsstyrkorna i två skilda händelser i dag, enligt uppgifter från Londonbaserade SOHR (Syran Observatory for Human Rights) till AFP.

-En grupp desertörer sprängde en laddning när en militär van och ett annat fordon passerade i al-Madiq-området, och dödade sju soldater, sade gruppen.

Ytterligare åtta personer dödades i en liknande attack mot en konvoj med säkerhetsagenter och regimmilis, enligt organisationen. SOHR sade att attacken var ett svar på en tidigare "massaker på elva arbetare" i provinsen Homs.

Reuters rapporterade tidigare i dag att elva personer dödats av säkerhetsstyrkor vid en kontrollstation, nordväst om staden Homs. Den upplysningen följde på en rapport om att nio alawiter skulle ha släpats från en buss nära staden och sedan dödats. President Bashar al-Assads är alawit och gruppen dominerar maktsfären i det mestadels sunnimuslimska Syrien.