Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

SVT stoppar Tittarnas wild kids

SVT stoppar nu programmet Tittarnas wild kids med Ola Lindholm som följd av narkotikamisstankarna mot honom. De sista två programmen i serien läggs på is.

I helgen blev det känt att SVT-programledaren Ola Lindholm är åtalad för ringa narkotikabrott. Det näst sista programmet av Tittarnas eget wild kids var planerat att sändas nu på lördag 14 maj.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Efter moget övervägande väljer vi nu att lyfta programmet ur tablån. Vi väljer alltså att inte invänta något domslut utan får hitta andra lösningar för Tittarnas wild kids, säger SVT:s kommunikationsdirektör Helga Baagøe.

Tittarnas wild kids bygger på egna filmer som barn och unga har skickat in med sig själva och där Ola Lindholm är programledare. De två sista programmen i serien är färdigklippta och klara men vad som nu händer med Tittarnas wild kids är oklart.

– Vi får se om vi väljer att klippa om de här programmen utan Ola Lindholm. Antingen med en annan programledare eller om vi kan hitta något annat sätt att presentera det här materialet.

När SVT fattar beslut i frågan och när Tittarnas wild kids åter kan sändas kan inte Helga Baagøe svara på i nuläget.

En ny säsong av ordinarie Wild kids ska börja spelas in i augusti. Om det blir med Ola Lindholm i programledarrollen är ännu för tidigt att säga, enligt Helga Baagøe.

– Det är lyckligtvis ett par veckor kvar innan vi måste fatta beslut kring det.

Ola Lindholm greps i samband med en fotbollsmatch på Råsunda i Stockholm 10 april. Han har själv valt att inte uttala sig i media men hävdar i ett blogginlägg att han är oskyldig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.