Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Svenskarna hänger med i Stena match cup

En del förluster. Men även flera vinster. De svenska seglarna hade en bra andradag där fem blågula har chans på avancemang i Stena match cup Sweden.

Det var en mulen och blåsig tisdagsförmiddag som mötte deltagarna i Stena match cups andra tävlingsdag. Inför dagen låg framför allt Anna Kjellberg och Björn Hansen bäst till bland svenskarna. Och de skulle fortsätta att leverera.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Anna Kjellberg vann en match under tisdagen och leder damklassen på totalt tre segrar tätt följd av en annan svenska, Caroline Sylvan på två vinster. Även Anna Kjellgren har chans på semifinal trots noll vinster.

I herrklassen avslutade även Björn Hansen tisdagen med vinst. Efter tre segrar och fem totalt har han ett bra läge att ta sig till kvartsfinal.

Johnie Berntsson har med sina 3,5 poäng och en niondeplats chans på en kvartsfinal. Men det är flera seglare som är med och slåss om de åtta första platserna inför onsdagen och kvalets sista dag.

– Den sista dagen är alltid en nagelbitare, säger presschefen Fabian Bengtsson. Vinner Johnie sina två matcher har han en bra chans.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.