Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Svenska segervrålet – ställs mot Frankrike efter ny kross

Det blev ännu en förkrossande seger för handbollslandslaget i VM i Frankrike. Vitryssland hade ingen chans och fick se sig besegrade med 22-41.

Sverige var stora favoriter inför åttondelsfinalen mot Vitryssland i handbolls-VM i Frankrike. I Lille började också det svenska landslaget bäst och hade stundtals lekstuga med Vitryssland i den första halvleken.
Jim Gotfridsson, Lukas Nilsson och Niclas Ekberg gjorde lite som de ville offensivt och Mikael Appelgren var rena rama väggen i den första halvleken.
När det var dags för paus hade Niclas Ekberg precis gjort 24–11 till Sverige på straff. Något som fick de två förre detta storspelarna Ljubomir Vranjes och Staffan Olsson att jubla.
– Det är roligt att se Lukas (Nilsson). Han lyser av självförtroende, det som är viktigt är att han fått speltid och han fortsätter att skjuta, säger Vranjes i Kanal 5.

Att få se Sverige krossa Vitryssland under den första halvtimmen – fick Staffan Olsson att dra på smilbanden.
– Det är fantastiskt roligt. Det är inte bara Lukas som tagit för sig från nio meter. Det är viktigt med skyttet när Vitryssland spelar som de gör, säger han.

I den andra halvleken fortsatte den svenska överkörningen av Vitryssland. Tillslut blev det 41-22 till Sverige.

Nu väntar kvartsfinal mot hemmanationen Frankrike för Sverige. En match som spelas på tisdag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.