Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Svenska framgångar i U17-EM

De svenska U17-handbollslandslaget fortsätter framgångarna i EM i Polen. På fredagen väntar semifinal mot storfavoriten Danmark. I den svenska truppen finns sex göteborgare.

Slovakien och Ungern besegrades i gruppspelet där svenskorna även förlorade mot Ryssland. Men i mellanrundan slog Sverige både Norge och i en direkt avgörande match mot Kroatien vann svenskorna klart med 32–23. Under turneringen har det svenska försvarsspelet fungerat bra och målvakten Joumana Chaddad från Kärra har storspelat.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I och med framgångarna i EM har Sverige kvalificerat sig till U18-VM i Makedonien nästa år. Först väntar dock den helnordiska semifinalen på fredag i polska Gdynia. Motståndet är tuffast möjliga då danskorna är obesegrade.

- I semifinalen blev det ju Danmark, som aldrig har förlorat en landskamp. Deras B-lag vann ungdoms-OS tidigare i år. Vi får se om det blir första förlusten på fredag. Det blir onekligen en nöt att knäcka, säger förbundskapten Ola Månsson till svenskhandboll.se

I den andra semifinalen möts Ryssland och Portugal.

Spelare från Göteborgslag:

Tilda Olsson, IK Sävehof, Joumana Chaddad, Kärra, Olivia Mellegård, Önnered, Sofia Hvenfelt, Önnered, Ida Reinholdsson, Önnered, Evelina Källhage Önnered.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.