Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Superhelgen med aktiviteter för alla

Megaloppis, yogamässa, Hammarkullefestival, drop in-vigslar och Geek-pride parade. I helgen kan göteborgarna välja och vraka bland aktiviteterna.

Göteborgs kanske mest harmoniska mässa, Yoga games, slog på fredagen upp portarna i Svenska mässan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi håller till här för att locka besökare från hela Skandinavien. Göteborg ligger ganska i mitten, säger Andreas Karlsson, Yoga games arrangör.

Yoga games hålls för tredje året i rad, och är Skandinaviens överlägset största yogamässa. Under helgen väntas mellan 900 och 1 000 besökare från olika länder. Helgens huvudattraktioner är kända yogaprofiler som kommer leda klasser i olika typer av yoga.

– En bra lärare sprider en god känsla i klassen och kan direkt se om någon gör fel och i så fall vad. Ofta väljer man en viss klass mer på grund av läraren än yogatypen, säger Andreas Karlsson.

Men man behöver inte vara världsledande för att vara välkommen. Många av helgens workshopar är för nybörjare, de är utmärkta på schemat.

– Vi vill uppmana alla att börja med yoga för att se alla fördelar. Man blir flexibel, stark och får ökad självkontroll. Dessutom är det bra mentalt.

Lördag och söndag

Årets upplaga av Hammarkullekarnevalen äger rum i helgen. Som alltid är dagarna fulla av festliga dansuppvisningar, mat- och prylmarknad och tivoli. På Hammarkulletorget är det öppen scen för poesi- och litteraturläsning. Båda dagarna avgår karnevalståg klockan 12 från Bredfjällsgatan 2. På lördagen med vuxna, på söndagen med barn.

Yoga games på Svenska mässan. Skandinaviens största Yogakonferens med föreläsningar, yogaklasser och workshops. Yogaprofiler från hela världen deltar. På lördagskvällen blir det världsrekordförsök i huvudstående.

Fritids- och vildmarksmässa för hela familjen på Aeroseum. Bland annat kan man se och prova sportfiske, armbågsskytte, ridning, guldvaskning och ballongflygning.

Lördag

Den stora kärleksdagen i Trädgårdsföreningen. Det erbjuds drop in-vigslar, förnyelse av äktenskapslöften, kärlekslöften för sambor och möjlighet att manifestera sin kärlek. Utställare och aktiviteter finns på plats. De som vill vigas kan göra så både borgerligt och kyrkligt. West pride och trädgårdsföreningen anordnar.

Invigning av Positivparken i Frölunda. Det blir femkamp, historisk vandring, parkouruppträdanden och andra uppvisningar såsom revy för vuxna och musikalisk underhållning för barn. Invigningen pågår till klockan 14.

Geek pride parade. Avgång från Harry Hjörnes plats, klockan 12. Legion 501 från Star Wars leder paraden av utklädda människor. Ungdomsorkestern Göta lejon deltar också. Paraden går till Kungsgatan 19. Science Fiction bokhandeln anordnar.

Arrangemang från Trafikkontoret för att slå ett slag för nya resvanor. På Frölunda torg mellan 12 och 18 Peter Apelgren leder publiktävlingar i Streetsmart quiz. Han kommer också att intervjua politiker och stadsarkitekten Björn Siesjö.

Enhjulingsträff på Götaplatsen klockan 10. Förra året deltog 25 personer. Arrangören heter Martin Sjunneby och är världsmästare i höjdhopp med enhjuling.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.