Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stort förtroende för regeringen

Svenska folket har rekordstort förtroende för regeringen. Det visar opinionsinstitutet Skops senaste undersökning av svenska folkets betyg på regering och opposition.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Förtroendet ligger på den högsta nivån sedan den borgerliga alliansregeringen tillträdde efter riksdagsvalet 2006", säger Skops analytiker Örjan Hultåker i ett pressmeddelande.

Nära två av tre svenskar, 64 procent, anser att regeringen gör ett mycket eller ganska bra jobb, vilket är en ökning med sex procentenheter sedan april/maj.

Färre än var femte svensk är missnöjd med regeringen, 18 procent, och tycker de gör ett mycket eller ganska dåligt jobb.

Bara en av fyra svenskar, 28 procent, tror att det rödgröna blocket skulle göra ett bättre jobb än den nuvarande regeringen. Vilket är en nedgång med fyra procentenheter sedan den senaste mätningen i april/maj.

"Det rödgröna valmanifestet har inte gått hem hos den svenska valmanskåren. I stället sjunker förtroendet för det rödgröna regeringsalternativet allt djupare", säger Örjan Hultåker.

Under perioden 31 maj till 15 juni intervjuade Skop drygt 1 100 personer som var mellan 18 och 84 år.

Frågorna man ställde var "Tycker du att regeringen på det hela taget gör ett bra eller dåligt jobb?" samt "Tror du att en regering med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet skulle göra ett bättre eller sämre jobb?"