Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild: Björn Lindgren / Bertil Ericson, TT

Stor polisinsats - bostad omringad

Polisens insatsstyrka befinner sig just nu i Märsta, norr om Stockholm i en omfattande insats som rör inhemsk organiserad brottslighet. Enligt vittnen som Aftonbladet har pratat med har poliser, med dragna automatvapen, omringat en bostad.

Ett stort pådrag med helikopter, hundpatruller, civila poliser, piketstyrka samt tungt beväpnad, maskerad polis pågår i Märsta, strax norr om Stockholm

Enligt Aftonbladet pågick en första insats under morgonen. Då slog polisen till mot en lägenhet och grep därefter en person.

Under eftermiddagen är de på plats igen för att slå till mot en ny adress, säger ett vittne till tidningen.

– De smyger i gräset med dragna vapen, säger personen till till Aftonbladet.

Enligt vittnet har poliserna omringat en flerfamiljsbostad i området och en lågt flygande helikopter  hovrar ovanför. Enligt uppgifter till Expressen rör insatsen sig om ett tillslag mot MC-klubben Hells Angels.

Är det någonting ni kan bekräfta?
– Nej, vi lämnar inga uppgifter just nu, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral. 

På sin hemsida meddelar polisen att ärendet rör inhemsk organiserad brottslighet och har ingen koppling till terrorism. De bekräftar dock inte att en person greps tidigare under morgonen.
- Vi har ett antal poliser på utredningsärende i Märsta, mer än så kan jag inte säga, säger Eva Nilsson. 

Enligt nyhetssajten Märsta.nu ska piketstyrkan gått in i två bostäder i området. Tidigare har en person gripits öster om järnvägen. Polisen ska också även öppnat upp ett garage och söker igenom det. 

Vid 16.10-tiden uppger polisen att de fortfarande befinner sig på platsen, men att de inte kan delge någon ytterligare information i ärendet. 
– Det är fortfarande en pågående insats. Så fort jag har uppgifter som jag kan delge så kommer jag att göra det, säger Eva Nilsson. 

Polisen har nu spärrat av området runt huset och ber allmänheten att hålla sig ifrån det avspärrade området.

Enligt Märsta.nu har en poliskälla bekräftat att insatsen är MC-relaterad. Man utgår även ifrån att det finns vapen eller explosivt material enligt källan.

Strax efter 17.00 meddelar polisen att ärendet inte kommer att kommenteras något mer under söndagen.
– Av utredningstekniska skäl kommer vi inte att göra det, säger Eva Nilsson. Vet du mer, är du på plats, har du bilder att skicka till oss? Mejla GP på [email protected]. Mms:a eller sms:a till nummer: 72010 Tipstelefonen: 031-17 20 10

Texten uppdateras.