Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stolpe in på cykelbanan

Cykelbanan på Gamlestadsvägen har blivit smalare. Nu har dessutom en stolpe placerats mitt i vägen.

Björn Holm cyklar på Gamlestadsvägen flera gånger i veckan. På torsdagens morgon höll han på att cykla rakt in i en stolpe som har satts upp i cykelbanan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Nu är den uppmärkt, det var den inte då. När man tycker att man känner vägen och det är dålig sikt så är man ju inte beredd på att det ska dyka upp en stolpe, säger Björn Holm.

Det sker stora ombyggnationer på Gamlestadsvägen. Cykelbanan har redan blivit smalare, och är nu omkring en meter bred. Trots det är den dubbelriktad, cyklister åt båda håll ska alltså mötas.

Stolpen är troligtvis till för ett kommande övergångsställe, men har ställts flera decimeter in ifrån vägkanten.

– Jag tycker det är en huvudlös placering. Inte alls välbetänkt. Cykelbanan var för smal för att mötas på redan innan, säger Björn Holm.

Just vid stolpen är vägen som allra smalast. Cykelbanan är tungt trafikerad, framför allt under morgon och kväll. Nu tror Björn Holm att cyklisterna kommer att cykla på gångbanan i stället.

– Man borde kunna sätta stolpen närmre bilvägen. Cyklisterna verkar ha prioriterats lägst här, säger Björn Holm.

GP har sökt projektledaren utan resultat. Men Lars-Erik Lundin, trafikingenjör på trafikkontoret, känner till stolpens märkliga placering.

– Det är självklart att vi inte ska ha stolpar mitt i cykelbanan. Det verkar som att det har blivit något fel. Vi ska prata med projektledningen om hur det ska åtgärdas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.