Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Personalen på Apoteket på Stenungstorg satsar mycket på att man som kund ska känna sig omhändertagen och sedd.
Personalen på Apoteket på Stenungstorg satsar mycket på att man som kund ska känna sig omhändertagen och sedd.

Stenungsunds mest anrika apotek finns på Stenungstorg

Det är lätt att bli apoteksförvirrad. Det finns en mängd olika apotekskedjor men gamla statliga Apoteket AB är fortfarande en av de ledande aktörerna. - Många frågar nuförtiden om de är på det ”riktiga” apoteket och då känns det bra att kunna svara ja, säger Karin Nilsson, apotekschef på Apoteket på Stenungstorg.

Statliga Apoteket AB har drivit apoteksverksamhet i Stenungsund i väldigt många decennier.

- För många år sedan fanns vi på CW Borgs väg, men på 90-talet flyttade vi till Västra Köpmansgatan och kändes mer till som Apoteket Skeppet, berättar Karin.

I samband med apoteksreformen 2009, som gav privata aktörer möjlighet att driva apotek, var Skeppet ett av de cirka 600 statligt ägda apotek som såldes och privatiserades.

- 2018 kom vi tillbaka till stan och öppnade upp i våra fantastiska lokaler på Stenungstorg. Vi är väldigt stolta över att vara Stenungsunds mest anrika apotek, säger Karin.

Apotekschefen Karin Nilsson är stolt över att arbeta på Stenungsunds mest anrika apotek.
Apotekschefen Karin Nilsson är stolt över att arbeta på Stenungsunds mest anrika apotek.

Personalen största styrkan

I dagens samhälle är det lätt att handla i många olika kanaler och som fysisk butik gäller det att sticka ut.

- Vårt främsta vapen är helt klart vår fantastiska personal. Vi jobbar väldigt fokuserat med att man som kund ska känna sig omhändertagen. Det handlar om fingertoppskänsla, att vara lyhörd och se vad just varje unik människa behöver. Vissa vill prata mycket, andra vill kunna kika i lugn och ro, betala och gå därifrån. Allt är okej och det är oerhört viktigt för oss att man ska kunna känna sig bekväm med att besöka oss.

Bred kompetens

Läkemedel är kärnan i Apotekets verksamhet men Karin vill gärna lyfta fram den breda kompetens som finns hos personalen.

- Vi är en grupp som verkligen kompletterar varandra. Vi älskar vårt jobb och vi hoppas våra kunder känner det. Vår målsättning är att varje kund skall lämna oss med en känsla av ett mervärde.

Lisa Klang är både farmaceut och hudvårdsrådgivare.
Lisa Klang är både farmaceut och hudvårdsrådgivare.

Hudvårdstips

Lisa Klang är en av medarbetarna som är farmaceut och dessutom hudvårdsrådgivare.

- Många kunder upplever att huden blir torrare under vinterhalvåret. Det är roligt att kunna hjälpa kunderna att hitta nya favoriter. Vi har produkter för alla! Oavsett om du har problem, behöver hudvård som kompletterar en läkemedelsbehandling eller bara vill ha en bra hudvårdsrutin som ger glow, säger Lisa.

För alla tider i livet

Apoteket på Stenungstorg har ett brett sortiment - oavsett om du vill ha hjälp med tonårshud, är nybliven förälder, djurägare eller har fått en rejäl förkylning…

- Snart flyttar dessutom julen in på Apoteket och det är alltid väldigt mysigt och stämningsfullt. Då kommer det finnas mängder med inspirerande förslag på julklappar och inte minst kan man komma in till oss och köpa saffran och Apotekets senap. Redan nu kan vi avslöja att årets smak är ”Chili & Honung”. Vi hälsar våra kunder varmt välkomna in!