Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stensjöhill femdubblar

Stensjöhill ska växa. Dagens tio rum kan växa till det femdubbla. I receptionen som på kvällarna fungerar som hotellbar tar Karin Näsström emot. - Här använder vi varenda kvadratmeter till vår verksamhet, säger hon.

Stensjöhills herrgård vid Stensjöns västra strand har i flera år haft planer på en utvidgning. Under hösten hoppas Karin Näsström kunna lämna in en bygglovsansökan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

För att utveckla hotell-, restaurang- och konferensverksamheten vill hon och fastighetsägaren Per Mangelus bygga ut herrgården från tio till femtio hotellrum. Dessa ska då placeras i två flyglar som binds samman med dagens byggnad.

- Som det är nu har vi inte tillräcklig hotellkapacitet. Jag måste säga nej till många. Både företag och privatpersoner, säger vd:n Karin Näsström.

I dagsläget tvingas hon dessutom göra om flera av hotellrummen till konferens- och matsalar både två och tre gånger i veckan. Och detta får till följd att hon inte kan ta emot så många hotellgäster som hon vill.

- Vi har vuxit hela tiden med små steg. Det jobbar sex personer här, men för att verksamheten ska gå runt behöver vi växa. Fullt utbyggt kommer vi att erbjuda tio nya jobb, säger Näsström

Marken för utbyggnad finns redan, men stötestenen handlar om trafiksituationen i området. När bostäder planerades utmed västra Stensjön fanns planer på en väg utmed sjökanten. Den hade blivit positiv för Stensjöhill. Men Banverket sågade förslaget då vägen skulle korsa det befintliga järnvägsspåret och kommunen valde till slut att lägga byggplanerna på is. Dagens tillfartsväg, som går längs med ett bostadsområde, är inte heller dimensionerad för någon större utökning av trafiken.

- Det är den frågan vi arbetar med just nu, säger Näsström.

Detta betonas även av Hans Broberg (FP), ordförande i planeringsutskottet.

- Parkering och tillfarter måste lösas om det ska bli aktuellt, säger han.

Om utbyggnadsförslaget går igenom helt utan anmärkning skulle ett bygge kunna starta sommaren 2010. Då ska det dock först ha godkänts av grannar och stadsbyggnadskontoret i Mölndal.