Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stahre tar över Blåvitt

Han har ingen AIK-tatuering. Men det är med Solna-klubben och finalmatchen mot IFK Göteborg 2009 nye Blåvittränaren Mikael Stahre förknippas.

- Jag har stor respekt för det. I en romantisk värld är man på ett och samma ställe hela sitt liv, men så fungerar det inte. Spelare, ledare och tränare kommer och går - klubben består, förklarar Mikael Stahre för GP:s utsända team.
- Oavsett hur länge jag stannar i Blåvitt kommer jag att vara här en extremt liten del av klubbens historia, lade han till.
Mediauppbådet var enormt när Mikael Stahre, 36, och Magus Edlund, 44, presenterades som nya IFK-tränare i Gamla Ullevis pressrum på fredagseftermiddagen.
Riksnyheten att AIK:s guldtränare skall ta över ett sladdande Blåvitt och försöka göra om samma sak i Göteborg - hitta guldrecept - fick ett första fotfäste i slutet av juli när GP avslöjade att en kontakt var tagen.
Nu förklarade klubbdirektören Seppo Vaihela att den togs i mitten av juni. Håkan Mild förklarade senare att han jobbat med en plan B - som var redo att sjösättas när det gick som tyngst för Blåvitt redan i april.
- För att slippa stå med byxorna nere, berättar Mild.
Mikael Starhe kommer precis som företrädare för IFK Göteborg under en tid att få svara på frågor om just Stahres bakgrund i AIK.
- Jag är emotionell och tar åt mig. I min ungdom ville jag bli älskad av alla. Men sån är inte verkligheten. Förhoppningsvis får jag den kärlek jag förtjänar. Jag går "all in".
Vid sin sida får Stahre Magnus Edlund, för närvarande riksintruktör för distrikten i Göteborg, Bohuslän och Dalsland och med ett förflutet i Gunnilse och Häcken.
- Min relation till IFK går långt tillbaka i tiden. Jag kom hit (till Göteborg) 1987, den första elitträningen jag såg var med Gunder Bengtsson det året. Sedan har Roger Gustafsson inspirerat mycket, liksom Roger Fridlund.
Vad kommer du tillföra?
- Kompetens som fotbollstränare och instruktör. Kombinera hjärta och hjärna. Vi vill verkligen gå hela vägen.
Längre fram kan duon kompletteras av en tredje person. Dock ingen tränare.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.