Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stahre inför premiären: "Stort tryck där uppe"

Mikael Stahres BK Häcken ställs mot AIK på Friends Arena i Solna i sin allsvenska premiärmatch. Och tränarens AIK-kopplingar är många. – Det blir självklart ett stort hemmatryck där uppe så det gäller att hantera det, säger han.

Han tvekar en liten stund innan han kommer på vilken som var hans senaste allsvenska premiärmatch, men till slut kommer svaret:

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det måste ha varit 2014. Då spelade vi i Solna med ett annat Göteborgslag.

Då tränade han IFK Göteborg, och ställdes för första gången mot sitt gamla lag AIK, som han ledde till SM-guld 2009. Matchen slutade med vinst för Blåvitt: 2-0.

– Det är en tuff motståndare, det måste man vara ärlig att säga. Det är en tuff match. Men vilken match i Allsvenska är lätt? Möter man ett mindre namnkunnigt lag så blir det andra värden som kommer in. Men det är ett bra lag och det blir självklart ett stort hemmatryck där uppe så det gäller att hantera det, säger Mikael Stahre.

LÄS MER: Stahres passning till AIK-tränaren: "Körde det för 15 år sedan"

Häcken mötte nyligen AIK i Svenska cupen och gick segrande ur den striden med 3-0. Har det någon betydelse inför premiärmatchen?

– Vi visste nog att vi kunde slå alla lag även innan den matchen men det blev en bekräftelse på att vi kan fixa det. Men nu är det nya förutsättningar. Det är seriematch i stället för cupmatch, det är naturgräs i stället för konstgräs och det är ett par tusen fler på läktarna, så det är annorlunda men kul.

LÄS MER: Stahre: "Inom fem år ska vi vinna SM-guld"

Vad tror ni om den här säsongen egentligen?

– Vi är jättepositiva och optimistiska och vi har stor tilltro till oss själva. Men vi har också en stor portion ödmjukhet. Vi vet att det finns många bra lag. Det är satsningar till höger och vänster och många som vill vara med i toppen. Så det gäller att vara påkopplad och vinna fotbollsmatcherna.