Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Hanna Linn/Flickr

Sportentusiasternas bostadsparadis

Den kustnära stadsdelen Torslanda bjuder på hav och vacker natur. Det skapar förutsättningarna för ett brett idrottsliv som borde få vilken sportintresserad som helst att gå i flyttankar. Här är några av Torslandas unika idrottsklubbar.

Hjuviks Båtklubb – Segling

1962 bildades Hjuviks Båtklubb som håller till vid färjeläget till Hönö och Björkö i Hjuvik. Segklarklubben är en av de mest framgångsrika i Sverige och har idag ca 800 medlemmar. Varje år går cirka 150 barn i den populära seglarskolan, en ultimat sommaraktivitet som kommer leda till härligt friluftsliv många år framöver.

Torslanda GK – Golf

Mitt i Torslanda hittar du Torslanda GK:s vackra 18-hålsbana med par 71 av linkskaraktär, en dröm för alla golfintresserade. Här får du all hjälp du behöver för att landa ditt gröna kort eller finslipa på tekniken med en golflektion med någon av klubbens duktiga tränare eller gå en kurs som tar ditt spel till nya höjder.

Foto:  Krzysztof Urbanowicz/Flickr
Foto:  Krzysztof Urbanowicz/Flickr

Torslanda HK – Handboll

Sett till medlemsantalet är Torslanda en av Sveriges största handbollsklubbar med cirka 800 aktiva spelare och 150 ledare. Klubbens vision är att vara Sveriges gladaste handbollsklubb med en tydlig satsning på barn och ungdomar.

Torslanda Ridklubb och Alleby Ridklubb – Ridning

Torslanda Ridklubb är en helt igenom ideell förening som i första hand riktar sig till ryttare med häst, som vill satsa på vidareutveckling främst inom dressyr, hoppning och övrig hästkunskap. Stallet består av en manege 20*60 meter, samt en paddock på ca 40*70 meter, belägen på Gamla Sörredsvägen 185. Alleby Ridklubb hittar du på Allebyvägen 58 och i år vann klubben pris för årets ungdomssektion av Göteborg och Bohusläns ridsportsdistrikt.

Foto:  Tim Trad /Unsplash
Foto:  Tim Trad /Unsplash

Idrottsklubbarna duggar tätt

I Torslanda går det att vara aktiv i många fler sporter såsom fotboll, takewondoo, innebandy, pistolskytte och mycket mer. För den idrottsintresserade finns det få stadsdelar som har en lika stor bredd och är en naturlig anledning till att Torslanda har en allt växande attraktionskraft bland barnfamiljer.

– Jag älskar själv allt som har med idrott och friluftsliv att göra, så det är förstås lite extra roligt att jobba med att förmedla bostäder i Torslanda. Det växer inom all idrott och vi märker starkt hur attraktionen även ökar för att flytta hit, säger Per Lind på Svensk Fastighetsförmedling i Torslanda.