Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Zverev.

Zverev slog ut Federer – ställs mot Djokovic

En 21-årig tysk satte stopp för Roger Federers förhoppningar att fira hundra i London. Alexander Zverev vann semifinalen i ATP-slutspelet – och får nu chans till revansch mot Novak Djokovic i finalen.

Roger Federer hade chansen att ta sin hundrade turneringsseger på ATP-touren i årets ATP-slutspel i London. Hans jakt på hundra tog dock slut i semifinal.

Unge tysken Alexander Zverev vann i två raka set (7–5, 7–6) mot den välmeriterade schweizaren.

Zverev avgjorde matchen på tiebreak i andra set, ett tiebreak som innehöll en underlig situation. Vid ställningen 3–4 och Zverevs serve så stannade tysken upp att spela mitt under pågående boll, påpekandes att bollkallen tappat ut en boll på sidan av planen.

Enligt reglerna spelades bollen om, och Zverev gick vidare och vann.

Hans begäran om omspel uppskattades dock inte av delar av publiken, som busvisslade tysken efter matchen.

- Från vad han lyckats med så ska han ha flest fans i världen. Ledsen att det här hände, jag ville inte göra någon besviken, det är allt jag kan säga. Jag sade förlåt till Roger (Federer) redan vid nätet. Men det hör till reglerna, säger 21-åringen, som i och med segern blev den yngste ATP-slutspelsfinalisten sedan Juan Martin del Potro 2009.

I finalen ställs han mot Novak Djokovic. Den serbiske världsettan vann utan allt för stora bekymmer mot sydafrikanen Kevin Anderson med 6–2, 6–2. Djokovic, som jagar sin sjätte ATP-slutspelstitel, tappade inte ett enda av sina servegame och bröt dessutom Andersons serve två gånger i vartdera set.

Djokovic och Zverev ställdes mot varandra även i gruppspelet, då med en storseger för Djokovic som slutresultat.