Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Isabelle Gulldén ser fram emot VM-kvartsfinalen mot Danmark.

Zumban blev starten på VM-vändningen

Från tårar på den första träningen till en zumba för att fira kvartsfinalplatsen. Isabelle Gulldéns mästerskap går spikrakt uppåt – och nu vill hon ha VM-revansch på Danmark.

Handbollslandslaget dansade zumba efter förlusten i premiären mot Polen och vände VM-skutan åt rätt håll direkt.

Sedan har spelarna fortsatt att vinna – och att dansa.

Efter segern mot Slovenien i åttondelsfinalen tjatade Jamina Roberts på Isabelle Gulldén när hon fastnade lite väl länge i segerintervjuerna.

När jag kom in förstod jag att vi skulle köra vår dans. Vi var tvungna att visa den för alla (den är utlagd på Instagram), säger Gulldén.

LÄS OCKSÅ: Gulldéns nya roll i VM – bli mer egoistisk: "Pratat om det"

Lika roligt var det inte när VM i Tyskland började med ett träningspass i en mörk hall i Korntal-Münchingen utanför Stuttgart.

– Jag var jättetrött och "Sigge" (förbundskaptenen Henrik Signell) sade att vi skulle trycka på så in i helvete. Då kände jag "nej, det går inte" och då kom det nog någon tår. Jag är en person som samlar på mig väldigt mycket och till slut brister det. Då kan det vara vad som helst, säger den svenska spelmotorn.

"Är extremt"

Därifrån har det gått uppåt, rakt uppåt.

Segern mot Norge betydde förstaplats i gruppen och överkörningen av Slovenien innebär ett kärt återseende: en tredje match mot Danmark på lite mer än två veckor.

I de två landskamperna inför VM blev det dansk seger i Fredrikshamn med 26–25 och svensk seger i Trollhättan med 23–17.

Det är alltså två lag som känner varandra väl som gör upp om semifinalplatsen.

Det är extremt. Vi vet, de vet. Det kommer att vara fajt in i det sista, säger Gulldén.

"Ett steg framåt"

Den 28-åriga svenskan tycker att det har hänt mycket sedan Sverige förlorade åttondelsfinalen mot just Danmark i VM för två år sedan.

Segern mot Slovenien var ett bevis på utvecklingen mot ett mer stabilt landslag.

När det har varit vinna eller försvinna har vi ofta försvunnit. Segern var rolig men också en lättnad för att vi spelade riktigt bra i en match som verkligen betydde allt. Vi har fortfarande svackor. Vi kommer inte att gå in och spela en felfri match mot Danmark men jag tycker ändå att vi i många matcher har hållit en bra nivå. Och det är ett steg framåt, säger Isabelle Gulldén.