Zouma ställs inför rätta efter ”kattskandalen”

I videon sparkade och slog West Hams Kurt Zouma en av sina katter. På tisdag ställs han och hans delaktige bror inför rätta för flera brott, det rapporterar BBC.

ANNONS
|

Tidigare i år spreds en video, där Kurt Zouma sparkade och slog en av sina katter. West Ham-fotbollsspelaren bad om ursäkt, men reaktionerna som väntade var minst sagt starka.

– Det är en väldigt upprörande video. Det är aldrig acceptabelt att slå eller att sparka ett djur, säger en talesperson för organisationen RSPCA, som arbetar för djurs välbefinnande i Storbritannien.

Spelaren buades ut på fotbollsplanen, sponsorer drog sig ur eller pausade samarbeten med Premier League-klubben och nu ska Zouma ställas inför rätta. Han åtalas för flera brott enligt djurskyddslagen.

Fortsätter ta hand om katterna

Rättegången kommer hålla rum vid Thames Magistrates Court i London under morgondagen. Kurt, 27, anklagas för att ha ”orsakat katten onödigt lidande genom att sparka den i buken och slå den i huvudet” och för ”att ha underlåtit att skydda katten från smärtlidande, skada eller sjukdom”, enligt BBC. Hans yngre bror Yoan, 24, åtalas för att ha hjälpt till och rått Kurt att begå brotten.

ANNONS

West Ham gav Kurt Zouma böter på cirka tre miljoner och pengarna gick till välgörenhetsorganisationer för djur. Han har däremot fått fortsätta spela för klubben, medan hans lillebrorsan har inte spelat i sin nuvarande klubb Dagenham & Redbridge sedan slutet på januari.

Djurskyddsorganisationen RSPCA fortsätter ta hand om Zoumas katter tills vidare.

LÄS MER:Landslagsspelare slog katt – ber om ursäkt

LÄS MER:Efter kattmisshandeln – West Ham skänker pengar

LÄS MER:Tränaren tänker förlåta Zouma för ”kattskandalen”

LÄS MER:Zoumas katter beslagtagna – bötfälld av klubben

LÄS MER:Sponsorer drar sig ur efter "kattskandalen"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS