Zlatanstatyn blir kvar i Malmö, trots önskan från vissa om att skicka den till Stockholm. Arkivbild.
Zlatanstatyn blir kvar i Malmö, trots önskan från vissa om att skicka den till Stockholm. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Zlatanstatyn blir kvar i Malmö

ANNONS

Nu är det klubbat. Statyn av Zlatan Ibrahimovic, som har vandaliserats flera gånger, ska efter reparationer bli kvar i Malmö, skriver Sydsvenskan. Däremot är det inte bestämt exakt var den ska stå.

Kommunstyrelsen i Malmö går på arbetsutskottets förslag och säger nej till en Stockholmsflytt enligt ett medborgarförslag. Bara Sverigedemokraterna röstade för en flytt till huvudstaden.

Kravet att statyn skulle lämna Malmö kom då det i slutet av november blev känt att Malmö FF-legendaren Ibrahimovic hade blivit ny delägare i Stockholmslaget Hammarby.

– Oavsett vad man tycker om Zlatans relation till MFF och hans nya åtagande kopplat till allsvenska klubbar kan ingen ta ifrån honom att han har en idrottslig karriär och prestation som fotbollsförbundet vill hylla, och att han har en koppling till Malmö. Jag ser att det är många som vill synliggöra det, säger kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), till tidningen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS