Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Zlatans nya rekord: bättre än Messi och Ronaldo

Vem är bäst av Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo? Just nu är svaret Zlatan - åtminstone om man räknar antalet mål under den pågående och den förra säsongen. Det står klart efter svenskens nya fullträffar.

Vem som är världens bästa fotbollsspelare diskuteras jämt och ständigt, och Lionel Messi och Cristiano Ronaldo brukar vara de vanligaste kandidaterna till titeln.

Men när Zlatan Ibrahimovic är i form kan han mäta sig med de allra bästa, och nu visar statistiken att svensken faktiskt är bättre än La liga-stjärnorna.

Hittar nätet fler gånger

Åtminstone om man med bättre menar målfarligare och räknar antalet mål som spelarna producerat under den pågående och den förra säsongen.

I torsdags gjorde Zlatan tre mål i Europa League för sitt Manchester United i segermatchen över St Etienne i Europa League

Följde upp hattrick med ny succé

Men svensken var inte mätt för det. I går kväll följde han upp hattricket med ett nytt mål i segern över Blackburn i FA-cupen.

Det innebär att Zlatan i skrivande stund gjort totalt 76 mål för Partis Saint-Germain och Manchester United sedan starten av säsongen 2015/16.

"Visste att han skulle betyda massor"

Under samma säsonger har Leo Messi gjort 75 för Barcelona och Cristiano Ronaldo 73 för Real Madrid, skriver Aftonbladet.

– Ett mål mer eller mindre. Men jag visste att han skulle betyda massor för oss, sa Manchester United-tränaren José Mourinho efter gårdagens seger.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.