Zlatans lyxhus i Åre sålt – för jättesumma

Intresset var enormt när Zlatans lyxhus i Åre kom ut på Hemnet förra veckan. Nu är det sålt – för 30 miljoner kronor.
– Den prislappen hör inte till vanligheten, säger mäklaren Cecilia Edfeldt Jigstedt som sålde huset.

ANNONS
|

Intresset har varit enormt sedan Zlatan Ibrahimovic lyxhus i Åre kom ut till försäljning. Huset byggdes för sju år sedan och är enligt mäklaren Cecilia Edfeldt Jigstedt inte så vanligt förekommande.

– Det är ett unikt hus. Men sett till läge, utsikt och utformning så är det helt klart värt det, säger hon.

LÄS MER:Henrik Zetterberg och Emma Andersson Zetterberg säljer lyxvillan för nästan 30 miljoner

Såldes för 30 miljoner

Huset är 304 kvadratmeter stort och ligger med utsikt över fjällen och Åresjön. Prislappen landade på den nätta summan om 30 miljoner kronor.

– Det är en prislapp som inte hör till vanligheten. Men marknaden i Åre har stuckit iväg, så det är vanligare nu än vad det var för till exempel tre år sedan, säger Cecilia Edfeldt Jigstedt.

ANNONS

Är det det dyraste huset du har sålt?

– Ja.

LÄS MER:Emmitt Smith säljer sin lyxvilla – och en middagsdejt

”Fortare än vad jag förväntat mig”

Jigstedt vill inte berätta vem köparen är, mer än att det är en svensk köpare. Parterna möttes i Stockholm och slutförde köpet. Men hon berättar att det trots den höga prislappen gick snabbt att sälja huset.

– Vi sålde det på åtta eller nio dagar. Det gick fortare än vad jag hade förväntat mig, men allt gick väldigt smidigt, berättar hon.

LÄS MER:NHL-svensken Pierre Engvall köpte ett av Halmstads dyraste hus

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS