Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Zlatans bostad vandaliserad: "Någon har klottrat Judas"

Attack mot Zlatans staty utanför stadion i Malmö och vandalisering kring hans fastighet i Stockholm.
Nu meddelar polisen i Malmö att man utreder spraymålningen av Zlatan-statyn och ser det som ett rasistiskt hatbrott.

Nyheten om att Zlatan Ibrahimovic köpt in sig i hos konkurrenten Hammarby briserade som en stor fotbollsbomb under onsdagen. Åsikterna om Zlatan-affären är många, men nyheten mottogs inte det minsta väl hos många Malmö FF-supportrar som inte såg framför sig att "Ibra" skulle engagera sig i någon annan klubb än den som tog honom ut i Europa.

Ibrahimovic-statyn utanför Stadion i Malmö vandaliserades med sprayfärg under onsdagskvällen och vid foten har ett rasistiskt tillmäle samt ett dödshot skrivits: ”Cigani dö", vilket betyder "Zigenare dö".

LÄS MER: Attack mot Zlatan-statyn – skrevs rasistiskt klotter

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen skadegörelse och olaga hot, skriver flera medier.

Polisens presstalesperson Calle Persson säger till Sydsvenskan att det finns ett "rasistiskt hatbrottsmotiv". Det är Zlatan Ibrahimovic själv som är målsägare i fallet.

Bostaden vandaliserad

Ibrahimovics bostad i centrala Stockholm har också utsatts för vandalisering. Under natten mot onsdagen hälldes inte minst surströmming ut utanför hans fastighet och på dörren var "Judas" sprayat i vit färg.

– Det finns en anmälan upprättad om skadegörelse och förundersökning är inledd. Någon har klottrat (Judas) och spridit ut surströmming. Vi har även tagit ett plakat i beslag, säger jourhavande förundersökningsledare Bengt Dahnell till Aftonbladet.

LÄS MER: Zlatan är alltid och endast kung i sitt eget land

Zlatan Ibrahimovics bostad på Storgatan i Stockholm har blivit vandaliserad under natten. Någon har sprejar "Judas" på dörren. Bild: Jessica Gow/TT
Zlatan Ibrahimovics bostad på Storgatan i Stockholm har blivit vandaliserad under natten. Någon har sprejar "Judas" på dörren. Bild: Jessica Gow/TT

Det finns ingen misstänkt för skadegörelsen men polisen arbetar nu för att hitta vittnen till händelsen och undersöker om det finns övervakningskameror i området som kan ha fångat händelsen.

Tusentals Malmö FF-supportrar har skrivit på en namninsamling med krav om att Ibrahimovic-statyn ska flyttas från Malmö.