Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Zlatan spelar i specialskor

FOTBOLL: Zlatan Ibrahimovic har en ny specialdesignad sko. Och det är mycket snack om dojor inför Lettlandsmatchen.
- Senast på Råsunda åkte man bara omkring, säger Zlatan.
Interanfallarens skosponsor har haft en tävling där barn och ungdomar har fått specialdesigna Zlatans skor. En 14-åring vid namn Christian Hägg vann. Zlatan kommer därför att spela i skor som är vita, gula och blåa mot just Lettland.
- Jag har tränat i dem en vecka och de känns bra. Det är fasta dobbar. Jag får hoppas planen är bättre än sist. Senast på Råsunda åkte man bara omkring, säger Zlatan.
Nu ska han inte ha för stora förhoppningar kring det. Gräsmattan på nationalarenan är inte i bästa skick så här års - även om Lars Lagerbäck skickar ut lugnande signaler.
- Våra rapporter säger att mattan ska vara rätt fin. Vi får bara hoppas att vädret inte blir får dåligt och att den förstörs därför, säger förbundskaptenen.
Daniel Majstorovic:
- När man spelar på dåliga planer är det alltid lurigt med skorna. Jag använder i och för sig bara skruvdobbar, något annat finns inte i min värld. Men man får ta lite extra långa dobbar när fästet är dåligt, och man kan inte rusa in i situationerna hur som helst utan man måste tänka sig för lite.
Daniel Majstorovic är en stor och tung spelare. Christian "Chippen" Wilhelmsson är hans motsats - både rent fysiskt och i spelstilen.
- Planen kommer nog att vara hal. Det är inte samma känsla som vanligt, inte lika lätt med ett och två tillslag. Jag har skor med både fasta dobbar och skruvdobbar. Det lutar åt att jag blandar lite dobbar, några längre och några kortare, säger "Chippen".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.