Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan Ibrahimovic under presskonferens på Friends Arena i Stockholm.

Zlatan: "Satt Sverige på kartan"

Han har just sagt adjö till sitt Paris, inför gråtande lagkamrater och supportrar. Snart är han tillbaka – och han räknar med franskt stöd i den svenska landslagsryggen.

Mycket handlade om hans kommande klubbval, men nog fick den svenske superstjärnan också frågor om den stundande EM-turneringen på torsdagens presskonferens.

34-åringen ska tillbaka till den franska huvudstaden som han, med egna ord, "kom till som en kung – och lämnade som legend".

Den svenske landslagskaptenen verkade konkret känslosam när han pratade om avslutningen i Paris Saint-Germain.

- Jag fick det bästa avslutet man kunde få, sade han på presskonferensen.

Slog målrekord i Paris

I den allra sista ligaomgången blev han klubbens bästa målskytt under en ligasäsong någonsin, och i den allra sista matchen – cupfinalen mot Marseille – avgjorde han med två mål.

- Allting var på topp. Jag fick slå det här rekordet som jag hade chansen att slå, och många andra rekord under säsongen. Det var magiskt. Det går inte att beskriva. Jag tror att jag kommer att förstå det ännu mer när jag slutar spela fotboll.

Anfallsstjärnan berättar att tårar föll medan han tog farväl av sina lagkamrater efter den målrekordsstinna succésäsongen.

- Det man har gjort under de fyra åren... när professionella spelare, på den nivån, kommer fram till en och börjar gråta. Det går inte att beskriva. Det är på en annan nivå.

Tror på franskt stöd

Och Ibrahimovics avtryck i den franska huvudstaden tror han kommer att märkas när Sverige åker ner till Frankrike för att spela ett EM-slutspel.

- Jag har visat var Sverige är på kartan och jag har visat var Frankrike är på kartan. När vi kommer ner dit har vi supportrar från Sverige och supportrar från Frankrike.

Han utvecklar:

- De kommer att heja mer på oss än vad de kommer att heja på Frankrike, så det kommer att kännas väldigt bra.