Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Zlatan ratar Messi och Ronaldo

Är det Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo som är världens bäste fotbollsspelare? Den frågan har diskuterats i år efter år – nu har dock Zlatan Ibrahimovic sagt sitt och ratar stjärnduon.
– Just nu är han min favorit, säger han om den fransmannen Kylian Mbappé.

Messi och Ronaldo har turats om med att vinna titeln som världens bästa spelare de senaste tio åren och oftast spelat i lite av en egen liga. En som vet vad som krävs för att lyckas på den högsta nivån är Zlatan Ibrahimovic som spelat med Lionel Messi under sin tid i Barcelona.

Det hjälper dock inte argentinaren nu.

Inte heller Cristiano Ronaldo får sin röst när Zlatan väljer vem som är bäste spelaren i världen just nu. Där väljer svensken istället någon helt annan än den duon.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic totalsågas av lagkamraten: "Du kunde inte vara fri

Istället landar hans röst på Kylian Mbappé som gjort stor succé och redan vunnit ett VM-guld med Frankrike och gjort 90 mål på 120 matcher för PSG som 21-åring.

– Just nu är han min favorit. Han sticker ut från resten. Trots sin ålder är han redan en stjärna. Jag hoppas att han kan behålla sin hunger, fortsätta älska fotbollen, så att han kan utvecklas och skörda framgångar. För att lyckas med det måste han hålla fötterna på jorden, vilket inte är så enkelt alla gånger, säger Zlatan till tidningen GQ.

LÄS MER: Zlatans ilska mot klubben – kallar till möte

Men bäst någonsin i Zlatan Ibrahimovics ögon, det är varken Mbappé, Messi eller Cristiano Ronaldo. Det är istället en viss annan Ronaldo.

– Min favoritspelare har alltid varit Ronaldo. Den riktiga alltså, den brasilianske. Jag brukade kolla när han spelade, och när han spelade ville alla vara som han eftersom han hade en sådan elegant stil. I dag ser man inte den typen av spelare längre, säger han.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.