Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan Ibrahimovic under EM i Frankrike.

Zlatan om VM: Är inte del av landslaget

Zlatan Ibrahimovic bekräftar nu själv att han inte ska spela i VM:

Efter torsdagens träning med LA Galaxy fick Ibrahimovic frågor om beskedet att han avstår VM-spel.

Han säger att han inte läst de svenska tidningarna, på grund av tidsskillnaden, efter att Svenska fotbollförbundet gått ut med att anfallsstjärnan inte är aktuell för VM-spel. Han säger att han ändå ska åka till VM i Ryssland.

- Det är vad jag har sagt hela tiden, säger han enligt den mexikanska tidningen Univision, och förnekar att han ska till VM som expertkommentator i tv.

- Jag har alltid sagt att spelare som gör sånt arbete gör det för att få uppmärksamhet, och jag behöver inte få uppmärksamhet.

Ett kontokortsföretag bekräftar för tidningen LA Times att Ibrahimovic ska vara med på en av deras tillställningar i Ryssland.

Den amerikanska ligan MLS har inte speluppehåll under hela VM. LA Galaxy-ordföranden Chris Klein säger till LA Times att Ibrahimovic har lagets tillåtelse att åka till VM.

- Det var uppgjort sedan tidigare och han kommer inte att missa någon match och inte heller så många träningar, säger Klein.

Sverige möter Mexiko i gruppspelet i VM. På frågan om Mexiko nu kan slappna av när de slipper att få möta Zlatan Ibrahimovic svarar han kryptiskt:

- Nej, jag tycker att Sverige är favorit att vinna VM eftersom de är bättre utan Zlatan.