Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan om Rooney: "Perfekt partner"

Zlatan Ibrahimovic vill ta en av platserna i Manchester Uniteds anfall. Och han kunde inte vara mer nöjd med sin trolige lekkamrat på topp:

På onsdagskvällen fick Manchester United-ikonen Wayne Rooney en egen hyllningsmatch på Old Trafford.

Och intill sig på topp hade den 30-årige lagkaptenen en viss Zlatan Ibrahimovic, den svenske superstjärnan som stortrivs i Wayne Rooneys sällskap.

Före hyllningsmatchen så öste svensken beröm över sin nye lekkamrat:

- Han jobbar inte bara för sig själv, utan för den andra anfallaren och för hela laget. Jag är helt klart glad över att få vara en av grabbarna intill honom, säger Ibrahimovic till klubbens tv-kanal Manchester United TV.

"Bara succé"

Onsdagens hyllningsmatch – 0–0 mot Rooneys förra klubb Everton – må sportsligt inte ha betytt ett skvatt. Men kan ändå ha gett en fingervisning om hur den nye United-tränaren José Mourinho tänker formera sin stjärnfyllda offensiv.

Hur han än väljer att göra när seriespelet börjar nästa helg så tror Zlatan Ibrahimovic inte att det ska vara några problem att dela på utrymmet längst fram:

- Jag tror att varje stor spelare kan jobba tillsammans med andra stora spelare. Det är inget problem, säger Ibrahimovic.

- Vi är elva spelare på planen, inte två. Det är upp till tränaren att göra vad han vill, men med honom (Rooney) ser jag inga problem – bara succé.

Debuterade mot Galatasaray

Det framgår av intervjun att den svenske 34-åringen länge sett fram emot att ha den engelske landslagskaptenen vid sin sida.

- Jag sade för flera år sedan att den perfekta anfallspartnern är Wayne Rooney, säger Ibrahimovic.

I träningsmatchen mot Galatasaray senast spelade Uniteds nya stjärnanfallsduo för första gången tillsammans i en halvlek, när Zlatan Ibrahimovic konstsparkade in ett mål redan i den fjärde minuten. Wayne Rooney fyllde på med två mål i andra halvlek sedan Ibrahimovic bytts ut i halvtid.

Mot Everton var Ibrahimovic nära att ge United ledningen sedan han blivit framspelad av just Rooney, men Maarten Stekelenburg i Evertons mål räddade.