Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan Ibrahimovic minns Maradona med ett varmt hjärta. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic minns Maradona med ett varmt hjärta. Arkivbild. Bild: Luca Bruno/AP/TT

Zlatan om Maradona: "Allt kom från hjärtat"

Diego Maradonas död tog hårt på Zlatan Ibrahimovic. I en lång intervju med italienska Sky pratar han om vad som gjorde Maradona så speciell.
– Jag är ledsen, eftersom Maradona för mig var mer än fotboll. Han är en legendar, och för många en religion, säger han.

I onsdags kom beskedet om att Diego Armando Maradona gått ur tiden, 60 år gammal, i sviterna av en hjärtinfarkt. Sorgen var påtaglig från hela idrottsvärlden.

Milans stora stjärna Zlatan Ibrahimovic vet vad argentinaren betydde för Neapel, och fotbollen i stort.

– Jag hade tur nog att prata med honom flera gånger. Allt han gjorde kom från hjärtat, och han var älskad för det, säger Ibrahimovic.

Maradona hade ett tufft liv utanför fotbollen.

– Jag vet inte om han alltid fattade rätt beslut i livet, men han var alltid sig själv. I dagens fotboll försöker spelare vara perfekta, som aldrig gör misstag. Men för att mogna och utvecklas måste man göra misstag. Besluten han fattade utanför planen angår bara honom, säger Ibrahimovic.

– Vi måste minnas honom för vad han gjorde på plan, och för det kommer han alltid att bli ihågkommen.

Maradona tog Napoli till sina hittills två enda ligatitlar, 1987 och 1990. Lagets hemmaarena, Stadio San Paolo, kommer formellt att döpas om nästa vecka. Det nya namnet blir Stadio Diego Armando Maradona.