Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Manchester Uniteds Victor Nilsson Lindelöf, i rött, i en Champions League-match mot Basel. Arkivbild.

Zlatan: Lindelöf behöver självförtroende

Victor Nilsson Lindelöf har inte tagit en ordinarie plats i Manchester United. Men Zlatan Ibrahimovic tror på sin lagkamrat.

Det har gått upp och ner under debutsäsongen i Manchester United för Victor Nilsson Lindelöf. Startelvan då och då, bänken ibland och inte sällan läktarplats har det blivit för den svenske landslagsbacken.

- Jag tror han har haft det tufft. Han kom från Benfica och det var stora förväntningar på honom och han har inte fått så mycket speltid, säger Zlatan Ibrahimovic om sin landsman.

Enligt Zlatan behöver Nilsson Lindelöf tid på sig.

- Han fick någon match men det gick upp och ner. Jag ser honom varje dag och han växer. Han blir bättre och bättre. Det handlar om att ta sin plats i laget. När du väl gjort det känner du dig bekväm. Han har inte blivit en sämre spelare bara för att han kom till United utan det handlar om självförtroende. Vi pratar hela tiden och jag stöttar honom på alla sätt.

Franske lagkamraten Paul Pogba tycker att Nilsson Lindelöfs debutsäsong är godkänd.

- Han visar på planen att han är en bra spelare. Han blir bättre och bättre. Den första säsongen (i Premier League) är inte lätt och han gör redan bra ifrån sig. Han är skicklig med bollen, säger Pogba.