Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan Ibrahimovic spelar padel vid invigningen av sin hall i södra Stockholm.

Zlatan: Ingen stänger dörren för VM

Ingen match sedan annandag jul. Zlatan Ibrahimovic tränar med Manchester United men för en comeback vill han upp på samma nivå som tidigare. Anfallaren stänger dock inte dörren för landslaget.

187 minuter. Det är Zlatan Ibrahimovics totala speltid för Manchester United den här säsongen. Efter knäskadan i april skrev anfallaren under sommaren på ett ettårsavtal med Premier League-klubben med målet att ”avsluta det jag startat”. I november gjorde han comeback, men återkomsten blev kortvarig. Sedan matchen mot Burnley på annandag jul har han saknats i Uniteds trupp.

Enligt Ibrahimovic hade han kunnat spela mer, men inte på samma höga nivå som tidigare.

"Hade kunnat spela mer"

- Jag hade kunnat spela sedan jag kom tillbaka och fram till nu men jag känner att jag inte var där för att prestera och göra det jag har gjort innan. Det är det jag strävar efter.

Svensken har tränat med United i två veckor och hoppas snart göra comeback i matcher.

- När man har varit borta från spel så länge så måste man träna och träna och bli van vid situationer man var van vid innan, säger Ibrahimovic i samband med invigningen av sin padelhall i södra Stockholm

TT: Det är VM om några månader, tänker du på det alls?

- Det är klart man tänker på VM men först måste jag spela regelbundet och känna mig som den jag var innan. När jag väl är där handlar det bara om vad jag vill. Är jag redo är jag där, om jag vill vara där. Det handlar inte om att någon ska bjuda in mig. Om man ska ha de bästa spelarna… så finns det bara en som är bäst.

"Ingen skyltdocka"

TT: Du stänger inte dörren till VM?

- Ingen stänger dörren till VM. Det handlar inte om att stänga dörren, utan det handlar om att vara realistisk och ärlig mot sig själv.

Ibrahimovic är optimistisk om en comeback i vår. Men först måste han som sagt komma tillbaka på samma höga nivå som tidigare.

- Jag vill inte komma tillbaka och vara en skyltdocka. Jag ska inte vara där som ett namn, utan jag ska prestera.

Kontraktet med Manchester United går ut i sommar. Rykten placerar anfallaren i MLS-laget Los Angeles Galaxy.

- Det är rykten hela tiden, när jag spelar och när jag inte spelar. Det är bra, det betyder att jag fortfarande lever.

Pogba i Årsta

Vid invigningen av padelhallen i Årsta hade Ibrahimovic sällskap av idrottsstjärnor som Henrik Larsson och Peter Forsberg, men även lagkamraten Paul Pogba.

- Jag kom hit för att han är en vän till mig och för att jag var nyfiken, säger fransmannen.

Pogba hoppas Zlatan snart spelar matcher igen.

- Med sin kvalitet kan han hjälpa laget mycket.

På lördag spelar Manchester United match mot rivalen Liverpool. Zlatan och Pogba är på blixtvisit i ett snöigt Stockholm – och utan tränaren José Mourinhos vetskap vad det verkar.

- Jag vet inte om han (Mourinho) vet om det eller om klubben vet. Men vi kom hit i dag och åker tillbaka direkt. Säg inget till honom, säger Pogba skämtsamt.