Zlatan Ibrahimovic sågar LeBron James politiska ställningstagande

NBA-superstjärnan LeBron James har många gånger visat sitt stöd för Black Lives Matters-rörelsen. Nu möts han av kritik av Zlatan Ibrahimovic som tycker basketstjärnan borde hålla sig till sporten.
– Håll dig borta. Bara gör det du är bäst på, för det ser inte bra ut, säger han i en intervju med Discovery Plus.

ANNONS
|

Många är stjärnorna som slutit upp bakom Black Lives Matters och demonstrerat mot rasismen i USA.

En av dem är LeBron James.

36-åringen är en av tidernas främsta basketspelare och i höstas ledde han sitt Los Angeles Lakers hela vägen till mästartiteln, vilken var hans totalt fjärde i karriären.

LÄS MER:LeBron James över 35 000 poäng - tredje i NBA

James har likt många andra varit engagerad inom BLM-rörelsen och han har inte varit rädd för att ta ställning i frågan, bland annat har han öppet kritiserat tidigare presidenten Donald Trump vid flera tillfällen.

– Matchen kommer att fortsätta utan att han tittar. Jag kan sitta här och prata för alla oss som älskar basket när jag säger: Vi kunde inte ha brytt oss mindre, sa stjärnan efter att Trump sagt att han inte skulle titta på slutspelet om spelarna demonstrerade.

ANNONS

LÄS MER:Donald Trump och LeBron James ordkrig om NBA:s knäprotester

LeBron sågas av Zlatan Ibrahimovic

Nu kritiseras LeBron James av Zlatan Ibrahimovic som uppskattar honom som spelare – men inte hans politiska ställningstagande.

– Han är fenomenal på det han gör. Men jag gillar inte när folk som har någon slags status sysslar med politik på samma gång. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör. Jag spelar fotboll för att jag är bäst på att spela fotboll. Jag sysslar inte med politik. Om jag hade varit en politiker hade jag sysslat med politik, säger Zlatan i en intervju med Discovery Plus.

Zlatan: ”Det ser inte bra ut”

Enligt Zlatan Ibrahimovic borde LeBron James hålla sig till det han är bäst på.

– Det är det första misstaget folk gör när de blir kända och uppnår en viss status. Håll dig borta. Bara gör det du är bäst på, för det ser inte bra ut.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS