Zlatan Ibrahimovic i konflikt med hyresgäst

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger äger en fastighet i Stockholm.
Nu har paret hamnat i konflikt med en hyresgäst, rapporterar Hem & Hyra.
Saken ska avgöras i Stockholms tingsrätt.

ANNONS

Det var under förra våren som Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger köpte fastigheten på Östermalm. Redan nu verkar de ha stött på patrull.

Det hela handlar, enligt Hem & Hyra, om en hyresgäst som ska ha betalat 12 000 kronor i månaden för en enrummare på 40 kvadratmeter. Personen ifråga har hyrt lägenheten via ett ett uthyrningsföretag som i sin tur haft ett avtal med fastighetsägaren.

Så hade lösningen sett ut i flera år innan hyresgästen i februari i år fick ett plötsligt uppsägningsbesked. Anledningen var att lägenheten skulle renoveras, fastighetsägaren behövde dessutom själv kunna nyttja den.

Stämmer Zlatan

Hyresgästen skulle ha lämnat lägenheten 31 maj – men så blev det inte. I stället menade personen att den hade rätt att bo kvar och lämnade därför in en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt. Detta med stöd av en dom i ett snarlikt fall som avhandlats i Högsta domstolen, enligt Hem & Hyra.

ANNONS

I det fallet fick hyresgästen stanna med samma rättigheter som en förstahandshyresgäst med hänvisning till att lägenheten hyrts via ett företag som hyresvärden använt för att kunna runda hyreslagen.

”Är ett jätteproblem”

Hyresgästen som bor i Zlatans fastighet på Östermalm företräds av Hyresgästföreningen region Stockholm. Där jobbar Bengt Öhman som jurist.

– Att hyresvärdar använder bulvanföretag för att ta ut högre hyra och runda hyreslagen är ett jätteproblem. Vår medlem kände inte till sina rättigheter innan han tog kontakt med oss, och det gäller faktiskt de flesta hyresgäster. Hyresvärdarna utnyttjar deras okunskap och trängande behov av bostad för att tjäna mer pengar, det är det värsta sättet att tjäna pengar på. Hyresgästerna får bo på nåder, betala höga hyror och kan med kort varsel tvingas flytta, säger han till Hem & Hyra.

Zlatan och hans representanter menar att det aktuella fallet skiljer sig från det som avhandlats i Högsta domstolen, enligt handlingar som Hem & Hyra tagit del av. Detta sedan man sagt upp avtalet med uthyrningsföretaget. Fastighetsägaren bestrider också att det nämnda företaget ska ha agerat bulvan.

LÄS MER:Carl Söderberg säljer Zlatan Ibrahimovic tidigare hus

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS