Zlatan Ibrahimovic historisk – äldste målskytten någonsin i Serie A

Zlatan Ibrahimovic startade för första gången på 419 dagar.
Då blev han historisk och kan titulera sig som Serie A:s äldsta målskytt genom tiderna. Men det räckte inte till en vinst och Milan föll med 1–3 mot Udinese.

|

Det är ingen nyhet att Zlatan Ibrahimovic, 41, dragits med skadebekymmer. Senaste gången han syntes i Milans startelva var när laget mötte Juventus den 23 januari 2022.

Det var 419 dagar sedan.

Efter operation följt av lång rehab gjorde han en efterlängtad comeback förra månaden. Då agerade han inhoppare.

Fram tills nu.

Startar och axlar kaptensbindeln

Klockan 20:45 ställdes hans lag mot Udinese på bortaplan i Serie A. Där fanns svensken för första gången på 14 månader med från start.

Det var Milan själva som några timmar innan matchstart postade ett inlägg med den tydliga hinten på Twitter.

Och när den officiella startelvan släpptes framgick det även att Ibrahimovic fick äran att axla kaptensbindeln – direkt i comebacken.

Något som gjorde honom till den äldste lagkaptenen i Milans historia.

Efter straffkaos – Ibrahimovic historisk

På övertid i första halvlek fick Milan straff. Ibrahimovic fick förtroendet – men brände den.

Men det var inte över. En Udinese-spelare var för snabbt över linjen när han avfyrade skottet och straffen gick om.

Denna gången gick den in i mål och stjärnan fick göra mål för Milan – ett mål som gjorde honom historisk med titeln Serie A:s äldsta målskytt genom tiderna..

Trots kvitteringen räckte det inte hela vägen. Precis innan första halvlek blåstes av gjorde Udinese 2–1.

I andra halvlek petade laget dessutom in ett tredje mål, som också blev matchens slutresultat.