Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Zlatan Ibrahimovic har lämnat Sverige för Italien

Zlatan Ibrahimovic har lämnat Sverige för den här gången.
Storstjärnan har återvänt till Italien för att fullfölja sitt kontrakt med AC Milan.
– Vi håller kontakten, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till SVT.

Nästan omgående när coronaviruset slog till och den italienska ligan ställdes in valde Zlatan Ibrahimovic att lämna landet. Istället valde han att flyga hem till Sverige och Stockholm där stjärnan nuförtiden har sin svenska bas.

LÄS MER: "Henke" tränar med Frölunda – så ser Frölunda på en återkomst

För att hålla igång formen under tiden som fotbollen låg nere valde han att börja träna med Hammarby. Klubben som han även är delägare i sedan en tid tillbaka.

– Vi får se hur det blir. Jag har sagt att jag vill spela fotboll så länge jag kan. Idag är det inte aktuellt med tanke på att jag tillhör Milan. Jag har kontrakt och vi får se hur det avslutas där. Om det avslutas. Jag måste tillbaka. Jag måste respektera mitt kontrakt. När man är professionell ska man hålla det man har skrivit på, sa han tidigare i våras till Discovery.

Under sin tid i Sverige var han även med i en "internmatch" på träning med Hammarby och Frej. Samt passade på att gästa Hammarbys damlag under en träning.

LÄS MER: Klara från Göteborg om mötet med Zlatan: "Det var en chock"

Nu ser dock sejouren i Sverige ut att vara över för Zlatan Ibrahimovic. Åtminstone för den här gången.

Ibrahimovic har nu lämnat Sverige och rest tillbaka till Milano för att fullfölja sitt kontrakt med Milan som löper ut den 30 juni.

– Det har varit fantastiskt givande för klubben och inte minst för spelarna. Speciellt i dessa tider. Det har varit inspirerande och positivt, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till SVT.

LÄS MER: Pojklaget lämnade Kärra Kif – blev "Dragons"

Ibrahimovic har varit med på Hammarbys träningar och det har viskats allt högre om en sensationell återkomst till allsvenskan för Ibrahimovics del.

Något konkret har dock inte diskuterats, enligt Jesper Jansson.

LÄS MER: Förre Blåvitt-talangen Kamal Mustafa hemma igen – överlevde covid-19

– Nej, inte konkret. Man vet inte i dessa tider i och med osäkerheten inom fotbollen. Jag tror inte Zlatan vet själv heller. Han är fullt fokuserad på sin arbetsgivare Milan, säger han till sajten.

Nu väntar, enligt La Gazzetta dello Sport, hälsokontroller och två veckors karantän för Zlatan innan han kan träna med sina lagkamrater.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.