Zlatan Ibrahimovic försvarar Novak Djokovic efter vaccinkravet

Tennisens världsetta Novak Djokovic nekades inträde till Australien för Austalian Open då han inte vaccinerat sig. Nu får han stöd av Zlatan Ibrahimovic.
– Människor ska inte tvingas vaccinera sig bara för att gå till jobbet, säger svensken till franska Journal du Dimanche.

ANNONS
|

Tennisstjärnan Novak Djokovic har valt att inte vaccinera sig mot covid-19. Det valet gjorde att serben nekades inträde till Australien och därmed inte kunde ställa upp i Australian Open. Turerna kring Djokovic skapade stora rubriker och fick serbiens president att gå ut i försvar för sin landsman.

Nu får serben stöd från svenskt håll, nämligen från superstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Alla har sin egen åsikt. Människor ska inte tvingas vaccinera sig bara för att gå till jobbet, säger svensken till franska Journal du Dimanche.

Zlatan får i intervjun frågan om han är vaccinerad och svarar med att fråga reportern:

ANNONS

– Varför vaccinerade du dig?

Reportern svarar:

– För att skydda mig själv och andra.

Svensken utvecklar sedan sin syn på saken och berättar varför han själv valt att vaccinera sig.

– Att vaccinera sig av hälsoskäl är inte detsamma som att delta i en tennisturnering. De som vaccinerar sig gör det för att de tror på det och tror att det är effektivt mot sjukdomen. Men alla har sin egen åsikt. Människor ska inte tvingas vaccinera sig bara för att gå till jobbet. Jag vaccinerade mig för att jag tror att det är det bästa sättet att skydda mig själv, inte för att spela fotboll. Det är två helt olika saker.

Zlatan Ibrahimovic testades positivt för coronaviruset i september 2020 och missade nästan tre veckors spel innan han var tillbaka i Milan.

Novak Djokovic och Zlatan Ibrahimovic är vänner sedan länge, här på en bild från 2013. Nu försvarar Ibrahimovic Djokovics vaccinationsvägran. Arkivbild.
Novak Djokovic och Zlatan Ibrahimovic är vänner sedan länge, här på en bild från 2013. Nu försvarar Ibrahimovic Djokovics vaccinationsvägran. Arkivbild. Bild: Nousha Salimi
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS