Zlatan historisk målskytt – United nära fjärdeplatsen

Succén försätter för Zlatan Ibrahimović – på söndagseftermiddagen gjorde han sitt 15:e mål i Premier League. Manchester United vann, 3–0, mot krislaget Leicester.

|

Ibrahimović gjorde 2–0 i den 44:e minuten, med ett distinkt avslut, på Antonio Valencias fina inspel. Fullträffen var 35-åringens 20:e totalt den här säsongen, en notering som ingen United-spelare har mäktat med sedan säsongen 2012-2013, när Robin van Persie öste in mål. Dessutom är svensken nu den äldste spelaren någonsin att ha gjort 15 mål under en och samma Premier League-säsong.

Tvåmålsledningen i paus speglade inte spelet på King Power Stadium i den första halvleken. Det var inget fel på lagens inställning, men det skapades få heta målchanser. Men plötsligt blixtrade Manchester United till i två snabba anfall.

– Vi började inte så bra, men sedan tog vi över, skapade chanser och gjorde mål, säger José Mourinho i Viasat sport.

Ändrade till 4–4–2

Uniteds manager justerade lagets uppställning redan i mitten av den första akten och övergav 4–2–3–1-uppställningen. Vänsteryttern Marcus Rashford flyttades in centralt och Ibrahimović fick bättre hjälp i kampen mot Leicesters stora mittbackar.

Henrich Mchitarjan sköt 1–0 i den 42:a minuten. Mittbacken Chris Smalling nickskarvade på mittplanen och den snabbe armeniern sprintade förbi Leicesterförsvaret, innan han vann duellen med Kasper Schmeichel.

Dryga minuten senare skickade Ibrahimović in tvåan och känslan var att det målet punkterade matchen. Leicester är ett lag i kris, som ännu inte har gjort mål i Premier League i år. Och Claudio Ranieris paussnack hjälpte inte. Tidigt i den andra halvleken väggspelade Juan Mata med Mchitarjan och spanjoren sköt enkelt 3–0.

Supertalangen avgjorde

Manchester United kontrollerade sedan matchen och fixade tre viktiga poäng i jakten på fjärdeplatsen, som ger en biljett till Champions League 2017-2018. Nu skiljer bara två poäng upp till Arsenal.

– Vi är lite närmare de andra (topplagen) och kommer att fortsätta kämpa, säger Mourinho.

På söndagen fixade även Manchester City tre poäng, men det satt långt inne. Supertalangen Gabriel Jesus, 19, sköt 2–1 på tilläggstid hemma mot Swansea.

Fakta: Skytteligan i Premier League