Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatans tröja i Manchester Uniteds omklädningsrum på fotbollsarenan Old Trafford i Manchester där Zlatan Ibrahimovic i dag gör comeback i truppen.

Zlatan gör comeback på bänken

Zlatan Ibrahimovic är uttagen till truppen i Manchester Uniteds hemmamatch mot Newcastle i dag. Men enligt tränaren José Mourinho är det mest troligt att anfallsstjärnan tillbringar matchen på bänken.

Sju månader efter den svåra knäskadan i Europa League-matchen mot Anderlecht är Zlatan Ibrahimovic, 36, redo för comeback. Det pratades om att Zlatan Ibrahimovic kunde bli borta från fotbollen i minst ett år. Men på fredagen meddelades att han är uttagen i truppen till hemmamatchen mot Newcastle.

Men troligen blir det mest bänknötande för Zlatan i comebacken.

- Till att börja med ser jag honom på bänken, och det är där jag ser honom. Det är där han kommer att vara på lördag, säger tränaren José Mourinho enligt Manchester Uniteds hemsida.

Ibrahimovic gjorde succé under sin första säsong i United – 28 mål på 46 matcher – innan knäskadan satte stopp. Han opererades i Pittsburgh i början av maj. I augusti skrev han på ett nytt ettårskontrakt med den brittiska storklubben.

Zlatan har under hela rehabiliteringstiden sagt att han aldrig har tvekat, att han aldrig tänkt tanken på att han skulle lägga av med fotbollen.

- Att ge upp är inget alternativ, det finns inte. Jag har tagit mig hit, jag ska avsluta på mitt sätt. Jag ska sluta när jag vill och på det sätt jag vill. Sedan den dagen har jag egentligen bara kört rehabträning och mentalt ställt in mig på att komma tillbaka, sade Ibrahimovic nyligen i en intervju inför utdelningen av hans nya stipendium.

Spekulationerna om att Ibrahimovic ska omvärdera sitt nej till landslaget för att vara med VM i Ryssland i sommar har redan pågått ett tag. Beskedet att han är redo för comeback lär spä på dem.